Politika

Eski CHP PM Üyesi Öymen: Erdoğan’ın umudu Kılıçdaroğlu!

03 Haziran 2024 09:09

Eski CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Örsan K. Öymen, bugün kaleme aldığı "Erdoğan’ın umudu Kılıçdaroğlu!" başlıklı köşe yazısında "Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olması, sadece AKP’ye ve onun genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yarar sağlar" dedi.

"Dünyada, partisi seçimde birinci olduğu halde, seçimlerin üzerinden iki ay geçmeden, genel başkanlık tartışmasını gündeme getiren, kaç siyasetçi vardır?" diye soran Öymen, yazısında şu yorumlarda bulundu:

"Kılıçdaroğlu, 'Kurultay delegelerinin aday göstermesi durumunda, siz öyle bir durumda, ‘varım’ der misiniz' sorusuna yanıt olarak, 'O kurultay delegelerine bağlı, bana bağlı değil. Kurultay delegesi isterse tabii. ‘Ben olmayacağım’ olmaz. Onlar önerirlerse, olursa, bir sorun yok' dedi. 

Oysa CHP’de 2025 yılının kasım ayına kadar seçimli bir kurultay gündemi yok. Ayrıca CHP’nin daha iki ay önce gerçekleşen bir seçim zaferi söz konusu. Kılıçdaroğlu’nun, söz konusu soruya, “Şu anda seçimli kurultay gündemde değil; ayrıca CHP’nin bir seçim başarısı söz konusu iken bir genel başkanlık tartışmasını doğru bulmuyorum” biçiminde bir yanıt vereceğine, böyle bir sorunun üzerine balıklama atlayarak aday olabileceğini ifade etmesi, nasıl bir amaca hizmet edebilir?! 

Bu tür bir yanıtın ve tavrın, AKP’ye hizmet edeceği açıktır. Ekonomik krizi aşamayacağını kendisi de anlayan AKP’nin şu andaki tek umudu, CHP’nin kendi içinde bölünmesi ve parçalanmasıdır. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında bir bölünmeye ve tartışmaya umut bağlayan AKP, bunun gerçekleşmeyeceğini gördükten sonra, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışından dolayı çok mutlu oldu! 

2025 yılında, genel başkanlık ve parti meclisi üyeliği yarışının gerçekleşeceği seçimli kurultayda da, Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olmasının hiçbir siyasi gerekçesi olamaz. 

CHP’yi temel ilkelerinden ve Mustafa Kemal Atatürk’ten koparttığı gibi, 13 yılda girdiği tüm seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olması, sadece AKP’ye ve onun genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yarar sağlar."

Yazının tamamını okumak için tıklayın