Dünya

Eski eşinden intikam almak isteyen adam, ikiz kızlarının da içinde bulunduğu aracı okyanusa sürdü; 31 yıl hapis cezasına çarptırılacak

Çocuklarını uçurumdan denize sürerek öldürmeye çalışan baba, suçunu kabul etti

12 Ağustos 2024 14:52

T24 Dış Haberler

İki yaşındaki ikiz kızlarını uçurumdan denize sürerek öldürmeye çalışan bir adam, cinayete teşebbüs suçlamasını kabul etti. 

Robert Duane Brians, 13 Haziran 2020'de çocukları Hailey ve Aubrey Brians'ı direksiyon başında kucağında tutarken, San Diego'daki Sunset Kayalıkları'ndan kasıtlı olarak direksiyonu kırdı ve arabasını okyanusa sürdü.

51 yaşındaki adam, daha önce eşi Jenna Brians'a çocuklarını bir daha göremeyeceğini açıkça belirten bazı mesajlar gönderip, telefon görüşmeleri yapmıştı. Bir mesajda "Kızlar cennete gidiyor ve ben seni beklemek için cehenneme gidiyorum." yazıyordu. O günün erken saatlerinde Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda da "Bu gece bebeklerimi cennete gönderiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

MailOnline'ın haberine göre Brians başlangıçta tüm suçlamaları reddetse de sonradan savunmasını değiştirdi ve suçu kabul etti.

Polis ilk olarak Jenna tarafından Brians'ın kendisine gönderdiği endişe verici mesajlar hakkında sabah 4.30 sularında bilgilendirildi.

Jenna onlara ayrı yaşadığı kocasının Coronando Köprüsü'nden arabayla geçeceğini düşündüğünü bildirdi ancak Brians'ın yarım saat sonra Sunset Kayalıkları yakınlarında polis tarafından görüldüğü rapor edildi.

Dakikalar sonra, Brians'ın kamyoneti uçurumdan aşağıya, Pasifik Okyanusu'na düştü. Brians ve çocukları batmakta olan arabadan mucizevi bir şekilde K9 memuru Jonathan Wiese kurtardı.

Brians çocuk istismarı ve aile içi şiddet suçlarından 31 yıl hapis cezasına çarptırılacak.