Ekonomi

Eski HSBC Genel Müdürü'nden 100. kuruluş yıl dönümünde İş Bankası anısı: Hain saldırı sonucu binamızı kaybettiğimizde...

26 Ağustos 2024 15:37

Eski HSBC Bankası Genel Müdürü Piraye Antika, Türkiye İş Bankası'nın 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla paylaştığı mesajda, 20 Kasım 2003'te İstanbul'daki HSBC Genel Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısını hatırlatarak, "Hain saldırı sonucu Genel Müdürlük binamızı kaybettiğimiz gün ilk arayanlardan biri zamanın İş Bankası Genel Müdürü'ydü. Binalarının bir katını bize ayırdıklarını, çalışmalarımıza oradan devam edebileceğimizi belirterek samimiyetle davet ediyorlardı. Güçlü rakibimizin bu insani yaklaşımını hiç unutamadım. Kolayına 'Türkiye’nin Bankası' olunmuyordu. Nice yüz yıllara İş Bankası" ifadelerini kullandı.

Eski HSBC Bankası Genel Müdürü Piraye Antika, Türkiye İş Bankası'nın 100. kuruluş yıl dönümünü, 20 Kasım 2003'te İstanbul Levent'teki HSBC binasına düzenlenen terör saldırısı sonrasına dair bir anısını paylaşarak kutladı. Saldırı sonrası kendilerini arayan zamanın İş Bankası Genel Müdürü'nün, binalarının bir katını kendilerine ayırdıklarını ve çalışmalarına orada devam edebileceklerini belirterek samimiyetle davette bulunduklarını anlatan Antika, "Kolayına 'Türkiye’nin Bankası' olunmuyordu" ifadelerini kullandı. 

Antika, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İş Bankası ile ilgili en unutulmaz anım da şudur: Hain saldırı sonucu Genel Müdürlük binamızı kaybettiğimiz gün ilk arayanlardan biri zamanın İş Bankası Genel Müdürüydü. Binalarının bir katını bize ayırdıklarını, çalışmalarımıza oradan devam edebileceğimizi belirterek samimiyetle davet ediyorlardı. Acil risk yönetim planlarımızı devreye koymuş başta kahraman ekibimiz şehirdeki diğer binalarımızın da yardımıyla işin içinden çıkmıştık ama güçlü rakibimizin bu insani yaklaşımını hiç unutamadım. Kolayına “Türkiye’nin Bankası” olunmuyordu. Nice yüzyıllara İş Bankası!"