Gündem

Eski Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hatay’a genel sekreter olarak atandı

13 Haziran 2024 06:44

6 Şubat depremleri sonrasında organizasyon konusunda eleştirilen ve 31 Mart yerel seçimlerinde de yeniden aday gösterilmeyen eski Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı olan Hayrettin Güngör, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Güngör atamayı sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş bulunmaktayım.  6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kadim medeniyet şehrimiz Hatay’a, gece gündüz hizmet edeceğiz” sözleriyle duyurdu.

Güngör, 6 Şubat sonrasında tepkilerin odağı olmuş, organizasyon konusunda eleştirilmiş ve 31 Mart yerel seçimlerinde de yeniden aday gösterilmemişti.

Güngör, Kahramanmaraş Belediye başkanı olduğu sırada deprem sonrasında 600’ü vekillere olmak üzere TBMM’ye 1000 adet koli yollamıştı.

TIKLAYIN - Ali Öztunç'tan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'e: Milletvekillerine koli göndereceğine depremzedenin sorununu çöz

Göngör’ün genel sekreter olarak atandığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı görevine de yakın zamanda Gökhan Yıldırım atanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kalan ve mahkeme kararı ile görevine dönen Yıldırım’ın personelleri toplayarak onları tehdit ettiği videosu ortaya çıkmıştı.