Gündem

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının karıştığı ölümlü kazanın raporunda her iki sürücü de kusurlu bulundu

13 Temmuz 2024 22:16

Kahramanmaraş depremlerinde çadır satmasıyla gündeme gelen eski Kızılay başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın otomobiliyle çarptığı motosikletteki 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne ve 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu trafik kazasına ilişkin hazırlanan kaza tespit raporunda, otomobil ve motosiklet sürücüsü yüzde 50'şer kusurlu bulundu.

Kavacık Mahallesi FSM Caddesi'nde 9 Temmuz'da meydana gelen trafik kazasına ilişkin Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında dosyaya eklenen kaza tespit raporunda, araç sürücüsü Fatıma Zehra Kınık Demir ile yaşı 18'den küçük olan motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk'ün kural ihlali yaptığının belirtildiği öğrenildi.

Raporda sürücü Kınık'ınn "Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar" maddesini ihlalden yüzde 50 kusurlu olduğuna yer verildiği belirtildi. Diğer sürücü Öztürk'ün de "Sürücüler hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadırlar" maddesini ihlal etmesinden ötürü yüzde 50 kusurlu bulunduğu kaydedildi.

İki sürücü de adli kontrolle serbest bırakıldı

Kazanın ardından gözaltına alınan iki sürücü, Emniyet'teki işlemleri sonrası Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Sürücüler, savcılıktaki ifadelerinin ardından, yüzde 50 kusurlu bulunmaları nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

Mahkeme, her iki sürücüyü, yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza atmayı içeren adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Ne olmuştu?

Kavacık Mahallesi FSM Caddesi'nde 9 Temmuz'da Fatıma Zehra Kınık Demir yönetimindeki 34 FKJ 390 plakalı araç, Baki Sokağı'nda caddeye çıktığı sırada Rüzgarlıbahçe yönüne giden Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı 34 HUT 980 plakalı motosiklete çarpmıştı.

Motosikletteki sürücü ile arkasındaki Batın Barlas Çeki yaralanmış, kaldırımda yürüyen E.Ü. ve M.K. de savrulan motosikletin çarpması sonucu yere düşmüştü.

Çeki, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

TIKLAYIN - Kerem Kınık'ın kızının karıştığı ölümlü kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Çeki'nin teyzesi: Davanın peşini bırakmayacağız

TIKLAYIN-Kerem Kınık'ın kızı ölümlü kazaya karışıp serbest bırakılmıştı: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama

TIKLAYIN-Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı, 16 yaşındaki motosikletli gence çarpmıştı; işte ölüme sebep olan kaza görüntüleri

TIKLAYIN-Motosiklete çarpıp 16 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı serbest bırakıldı