Gündem

Eski MSB Genel Sekreteri Ümit Yalım, Arif Çetin'in açtığı "hakaret" davasından beraat etti: Kahrolsun işgalci Yunanistan, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

"Maalesef kendi devre arkadaşım olan ve Harp Akademisi'nde arşiv için yalvaran Arif Çetin benim hakkımda hakaret suçlamasıyla dava açmıştı"

Arif Çetin / Ümit Yalım

12 Eylül 2024 14:47

Eski Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'e hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada beraat etti. Yalım, karar sonrası yaptığı açıklamada, Arif Çetin hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek "Mustafa Kemal'in askerleri olarak Lozan'ın delinmesine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarının örselenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kahrolsun işgalci Yunanistan, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Eski MSB Genel Sekreteri Ümit Yalım, "Süleyman Soylu, Yunan vatandaşı vali ve belediye başkanlarını neden görevden almıyor" ve "Kuva-yı İnzibatiye saldırıya geçti" başlıklı iki yazı kaleme aldı. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in avukatı eski AKP Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol, Yalım hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Yalım hakkında Arif Çetin'e hakaret ettiği gerekçe gösterilerek başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı ve akabinde dava açıldı. Yalım, ilk duruşmaya 19 Aralık 2023 tarihinde çıkmıştı.

"Türkiye batıdan bölünmüş, Cumhuriyet tarihimizin ilk ve en büyük toprak kaybı yaşanmıştır"

Yalım, Ankara Adliyesi 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Yalım, savunmasında özetle şunları kaydetti:

"Hakkımda şikayette bulunan Arif Çetin, maalesef benim devre arkadaşımdır. Kendisi Harp Akademisi'ne geldiği zaman ben arşiv vermeseydim Arif Çetin asla Harp Akademisi'nden mezun olamaz ve kurmay subay olmazdı. Bu dava yanlış ve talihsiz bir davadır. Suç işleyen Arif Çetin şikayet ediyor, suçu ihbar eden Mustafa Kemal'in askeri Ümit Yalım yargılanıyor. Arif Çetin'in sorumluluğunda olan adamıza pasaportla giriyorum. Türkiye'nin batısındaki adalarımız, topraklarımız Ankara'nın değil Atina'nın kontrolündedir. Türkiye batıdan bölünmüş, Cumhuriyet tarihimizin ilk ve en büyük toprak kaybı yaşanmıştır. Ben Mustafa Kemal'in askeri olarak beraatimi talep ediyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, kahrolsun işgalci Yunanistan."

Yalım'ın savunmasının ardından avukatları da savunma yaptı. Mahkeme heyeti, savunmaların ardından Ümit Yalım'ın beraatine karar verdi.

"Arif Çetin hakkında suç duyurusunda bulunacağım"

Kararı değerlendiren Ümit Yalım, Arif Çetin hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Yalım'ın açıklamaları şu şekilde:

"Mustafa Kemal'in askerleri olarak Lozan'ın delinmesine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarının örselenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kahrolsun işgalci Yunanistan, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Mevcut durum itibariyle, Türkiye Cumhuriyeti 20 yıldır işgal altındadır. Biz bu işgalin sonlandırılması için bütün gücümüzle savaşıyoruz. Egemenlik haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Şu anda 20 Türk adası ve iki kayalık işgal altındadır. Bunlar savaşarak değil, diplomasi ile çözülmesi gereken konulardır. İnşallah adalarımızda bulunan Yunan askerlerinin kışlalarına gönderilmesini sağlayacağız. Maalesef kendi devre arkadaşım olan ve Harp Akademisi'nde arşiv için yalvaran Arif Çetin benim hakkımda hakaret suçlamasıyla dava açmıştı. Mahkeme beraat kararı verdi. Mahkeme, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına ve Lozan'a sahip çıkmıştır. Gerekçe bana iftira atmak, suç uydurmak ve ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı döneminde işgal edilen adalarla ilgili herhangi bir şey yapmadığı için Türk Ceza Kanunu’nun 302. maddesi ve 309. maddesinden Arif Çetin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım." 

(ANKA)


Berlin Film Festivali’ni kahkahaya boğan Türk: Faruk