Gündem

Eski Yargıtay Üyesi Mustafa Ateş’ten Sezgin Baran Korkmaz’ın iddialarına yanıt: Bilirkişi raporu aleyhimizde, FETÖ borsası kuracak konumda değilim

12 Eylül 2024 17:07

Eski Yargıtay Üyesi Mustafa Ateş, kara para aklamakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın, kendisi ile eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner’e yönelik iddialarına ilişkin T24’e konuştu. Yargıtay üyeliğinden alınmasına ilişkin olarak, hakkında takipsizlik kararı verildiğini ve ihraç kararının kaldırıldığını söyleyen Ateş, kendi isteğiyle emekli olduğunu söyledi. FETÖ davasında Yalçın Ayaslı hakkında takipsizlik kararı çıkması için kendisine 2 milyon dolar gönderildiği iddiasına yanıt veren Ateş, “Avukatlık kanununa göre zaten ücretsiz iş yapmam mümkün değil ancak 2 milyon dolar iddiası da gerçek dışı. Zaten benim konumum FETÖ borsası kuracak konumda değil” dedi. 120 milyon dolarlık davanın bilirkişisi ile yemek yenildiği ve yanlarında bir hâkimin de olduğu iddialarına yönelik de, “Bu iddia doğru değil. Ayrıca son gelen bilirkişi raporu da bizim müvekkilimizin son derece aleyhine” yanıtını verdi.

“Mustafa Ateş’in hesabına 2 milyon dolar gönderildi”

Kara para aklamakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı'nın programında, FETÖ davasında Yalçın Ayaslı’nın avukatlığını eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in yaptığını belirterek, dosyadan takipsizlik kararı çıkması için Cihaner’in ofis ortağı olan Eski Yargıtay Üyesi Mustafa Ateş’in hesabına 2 milyon dolar gönderildiğini iddia etmişti. Korkmaz, konuyla ilgili olarak, "Savcılık, Bakırköy’den gelen yazının FETÖ’deki dosyadan takipsizlik kararının nasıl çıkarıldığına bakacak. İşte 2 milyon dolar orada yatıyor. Mustafa Ateş’in banka hesaplarına bakın. Mustafa Ateş ve ortağı İlhan Cihaner… Cihaner eskiden millete ‘Bana rakı balık ısmarlayın’ diye kapı kapı gezerken, şimdi millete o ısmarlıyor. Hepsinden haberdarım. İstihbaratım geniş. Bırakır mıyım ben onları... Avukat arkadaşımda 78 sayfa kendi aralarındaki iç WhatsApp yazışmaları var. Tamamiyle bunların 25 yıl hapisten çıkmamasını sağlayacak yazışmalar..." demişti.

"Yargıtay üyeliğinden atılmış biri. İşin korkunçluğuna bakar mısınız?"

Altaylı’nın "Cihaner herhalde Türkiye’de FETÖ’ye en uzak adamdır" demesi üzerine Sezgin Baran Korkmaz Yalçın Ayaslı'nın avukat Burhan Asaf Şafak'a gönderdiği WhatsApp yazışmalarını hatırlatmıştı. Ayaslı'nın Burhan Asaf Şafak'a gönderdiği mesajda şu ifadeler yer almıştı:

"Sevgili Burhan, Avukat Mustafa Ateş savcılık dosyasıyla ilgilenmek için 2 milyon gibi bir rakamla geri geldi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisine söyledim Türkiye aç kurtlar ülkesi olmuş. Bana göre karşılığı yok."

Sezgin Baran Korkmaz, Ateş hakkında, "Kendisi FETÖ'den 3 ay tutuklu kalmış. Yargıtay üyeliğinden atılmış biri. İşin korkunçluğuna bakar mısınız?" diye konuşmuştu.

“Dosyada bilirkişi ile buluşup yemek yediniz mi?”

Sezgin Baran Korkmaz, programın ardından dün sosyal medya platformu X’te Ateş ile ilgili yeni bir iddia da bulunmuştu. Korkmaz, paylaşımında, Cihaner’e, "Sayın Vekilim İlhan Cihaner ortağın Av Mustafa Ateş 120 mil dolarlık dosyanın bilirkişiye buluşup yemek yedimi? Yes veya No. yanındaki Hakim artığı kimdi?" diye sordu. 

“Hakkımda takipsizlik kararı verildi, ihraç kararım kaldırıldı”

Eski Yargıtay Üyesi Mustafa Ateş, söz konusu iddialara ilişkin olarak T24’e konuştu. Kendisinin Yargıtay üyeliğinden alınmasına ve “FETÖ Borsası” iddialarına yönelik konuşan Ateş, şunları söyledi:

“Ben Yargıtay üyesiyken böyle asılsız bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Daha sonra hakkımda takipsizlik kararı verildi. İhraç kararım kaldırıldı. Yargıtay da ‘disiplin cezasına gerek yok ‘dedi. Ben yaşadığım olaylar sonrası psikolojik olarak hakimlik yapamayacağımı düşündüğüm için kendi isteğimle emekli oldum. Emeklilik sonrası da avukatlığa başladım. Hukuki sınırlar içerisinde avukatlık yapıyorum. Aldığım davalarda da kimdir, hangi örgüttendir diye dikkat etmiyorum. Hukuki olup olmadığına bakıyorum. İddia edildiği gibi böyle bir soruşturma geçirmiş kişinin devlet üzerinde etkili olması, bahsedildiği gibi bir borsa kurması mümkün değil. Bu iddialar tamamen asılsız. Bu iddiaların sahibi olan kişiyi de karakteri itibarıyla muhatap almak istemiyorum.”

“2 milyon dolar gerçek değil, alsam bile bu avukatlık vekalet ücretidir”

Yalçın Ayaslı davasıyla ilgili kendisinin hesabına 2 milyon dolar gönderildiği iddiasına da yanıt veren Ateş, Avukatlık Kanununa göre zaten ücretsiz iş yapmasının mümkün olmadığını ancak 2 milyon dolar iddiasının gerçek olmadığını söyledi. Ateş, “Ayrıca alsam bile bu avukatlık vekalet ücretidir. Verilen takipsizlik kararı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilmiştir. Tamamen hukuki sınırlar içerisindedir. Zaten benim konumum FETÖ Borsası kuracak konumda değil” diye konuştu.

“Son gelen bilirkişi raporu da bizim müvekkilimizin son derece aleyhine”

Ateş, Sezgin Baran Korkmaz’ın 120 milyon dolarlık davanın bilirkişisi ile yemek yenildiği iddialarına ilişkin olarak da, “Bu iddia doğru değil. O dosya da ticari bir dosya. Davanın hukuksal sınırlar içerisinde devam etmesini istediğimiz için detay veremiyorum. Dolayısıyla, böyle bir iddia mümkün değil. Ayrıca son gelen bilirkişi raporu da bizim müvekkilimizin son derece aleyhine. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. İlerleyen zamanda da belki o raporu paylaşırız. Hakkımdaki iddiaları tamamen reddediyorum” dedi.