EURO 2024

EURO 2024 | Fransa, Polonya ile berabere kalarak grup liderliğini kaybetti

D Grubu'nda karşı karşıya gelen Fransa-Polonya maçı 1-1 berabere bitti

25 Haziran 2024 20:30

EURO 2024 D Grubu takımları Fransa-Polonya karşılaşması 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Fransa 1 puan kazanıp son 16’da devam edecekken, Polonya 1 puan ile turnuvaya veda etti. Kylian Mbappé’nin 56. dakikada attığı gol ile öne geçen  Fransa, Polonya’nın Lewandowski ile 79. dakikada bulduğu gol ile beraberliği yakaladı.

56. dakikada Fransa öne geçti. Dembele'nin ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon sonrası Fransa penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Mbappe, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-0.

79. dakikada Polonya beraberliği yakaladı. Swiderski ve Upamecano arasında yaşanan mücadele sonrasında hakem, penaltı noktasını gösterdi. Lewandowski'nin kullandığı penaltıyı kaleci Maignan kurtardı ancak hakem Guida, Maignan'ın kalesini erken terk ettiği gerekçesiyle atışı tekrarlattı. Lewandowski, kullandığı penaltıda bu kez topu kaleci Maignan'ın sağından ağlarla buluşturdu: 1-1.

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Bu sonuçla ikinci beraberliğini alan Fransa, puanını 5 yaptı ve grubu ikinci sırada tamamladı. Son 16 turuna yükselen Fransa, E Grubu'nu ikinci bitirecek takımla eşleşecek.

İlk iki maçını kaybeden Polonya ise ilk puanını Fransa karşısında almasına rağmen son sırada Avrupa Şampiyonası'na veda etti.

TIKLAYIN- EURO 2024 | Fransa-Polonya maçından kareler

Ayrıntılar geliyor…