EURO 2024

EURO 2024 | Shaqiri'nin "harika gol" geleneği yine bozulmadı; İskoçya ile İsviçre sahadan beraberlikle ayrıldı

A Grubu'nda bulunan İsviçre-İskoçya karşılaşması 1-1 beraberlik ile sonuçlandı

19 Haziran 2024 23:50

EURO 2024 A Grubu'nda bulunan İsviçre-İskoçya karşılaşması, 1-1 berabere bitti. Maçın 13. dakikasında Scott McTominay'in atıığı gol ile İskoçya 1-0 öne geçti. 26. dakikada Xherdan Shaqiri'nin kaydettiği gol ile skor 1-1 oldu. Shaqiri, son yıllardaki büyük turnuvalarda attığı güzel gollere dikkati çekiyor. Dan Ndoye 33. ve Breel Embolo 83. dakikalarda İskoçya, filelerini havalandı, fakat ofsayt nedeniyle goller geçersiz sayıldı.

İsviçre Shaqiri'nin attığı gol ile beraberliği yakaladı

Köln Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan taraf İskoçya oldu. Ön alanda baskı kurarak duran top fırsatları arayan İskoçlar, 13. dakikada McTominay'in golüyle öne geçti. Golün ardından İsviçre topa daha fazla hakim olmaya başladı. Pozisyon bulmakta zorlanan İsviçre, İskoçya savunmasının büyük hatasında Xherdan Shaqiri'nin 90'a attığı şık golüyle beraberliği yakaladı ve soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

Müsabakanın ikinci yarısına iki takım da kontrollü başladı. 67. dakikada İskoçya'nın Hanley'in kafa vuruşunda bir topu direkten dönerken, kalan bölümde iki takım da pozisyon üretemedi ve maç 1-1 sona erdi.

İsviçre puanını 4'e yükseltti

Bu sonuçla İsviçre, grupta puanını 4'e yükselterek avantajını sürdürdü. İskoçya ise ilk puanını elde etti.Grubun son maçlarında İsviçre, Almanya ile karşılaşacak. İskoçya ise Macaristan ile kozlarını paylaşacak.

Tierney, devam edemedi

İskoçya'nın savunma oyuncularından Kieran Tierney, sakatlanarak oyunda devam edemedi. Müsabakanın 59. dakikasında yaşanan bir pozisyonda ayağı zemine takılan Tierney, yerde kaldı. Oyuncunun saha içinde tedavisi gerçekleştirilirken, 27 yaşındaki isim sahaya sedyede veda etti.

TIKLAYIN- EURO 2024 | İskoçya-İsviçre maçından kareler