Gündem

Evine balkondan girip günlerce işkence eden Gökhan Kızılyer’in cezası belli oldu

18 Haziran 2024 20:32

Oturdukları sitenin bahçesinde tanıştığı komşusu Fide U.'nun evine balkondan girerek günlerce alıkoyan, işkence edip kolunu ve bacağını kıran Gökhan Kızılyer için mahkeme kararı verildi.

İstanbul'da bir şirkette genel koordinatör olan Fide U., babası rahatsızlanınca Adana’ya gelip, Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’ndeki apartman dairesine yerleşti. Apartmanın bahçesinde 1 yıl önce köpeklerini gezdiren Fide U., aynı sitede oturan Gökhan Kızılyer ile tanıştı. Fide U, iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı Gökhan Kızılyer’in tacizine uğradı. Eve giren Gökhan Kızılyer, Fide U.'yu günlerce alıkoyup, kolunu ve bacağını kırdı.

Fide U, korktuğu için Kızılyer’den şikayetçi olmadı. Gökhan Kızılyer bir süre sonra takip ettiği Fide U.’yu apartmanın asansörüne binerken yakalayıp, iddiaya göre cinsel saldırıya kalkıştı. Fide U., kurtulmak için tokat attı ancak Gökhan Kızılyer de asansöre bindi. Bu anlar ise apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Fide U., gece boyunca şiddete uğradığı iddiasıyla polise gidip, Gökhan Kızılyer’den şikayetci oldu. Kızılyer de kendisine tokat attığı için Fide U. hakkında şikâyette bulundu. Fide U., kendisinden uzak durması ve rahatsızlık vermemesi şartıyla Gökhan Kızılyer ile uzlaştı.

Evine balkondan atlayarak zorla girdi

Son olarak Kızılyer, 22 Mayıs 2022'de yan daireden balkonuna geçip Fide U.’nun evine zorla girdi. Kızılyer, Fide U.’yu dövdü, iddiaya göre yine cinsel saldırıya kalkıştı. Bu anlar, Fide U.’nun evin salonuna yerleştirdiği güvenlik kamerasına yansıdı. Sabah saatlerinde Gökhan Kızılyer evden ayrılınca Fide U. da elindeki görüntülerle polise gidip, bir kez daha şikayetçi oldu.

Soruşturma sonunda Gökhan Kızılyer hakkında, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Basit cinsel saldırı', 'Konutta yağma', 'Konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Haberleşmenin engellenmesi', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Mala zarar verme’ suçlarından açılan dava karara bağlandı.

“Fide ile evlilik düşünüyordum”

Yaklaşık 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Gökhan Kızılyer, savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Fide U. ile 2021 yılından bu yana arkadaş olduklarını söyleyen Kızılyer, “İstanbul ve Bursa’ya beraber seyahatlerimiz oldu. Fide, koronavirüse yakalandığında yanına geldim, 14 gün boyunca kendisine baktım, ayak tırnaklarına varıncaya kadar kestim. Fide ile aynı evi paylaşıyorduk. Fide’nin psikolojisi bozulmuştu, arada bir düşüp bayılıyordu, kendisini hastaneye götürdüm. Fide ile evlilik düşünüyordum" dedi.

“Çok rahat imdat çağrısında bulunabilirdi”

Fide U.’nun psikolojisinin bozuk olması nedeniyle intihar edeceğini söylediğinde evine gittiğini belirten Gökhan Kızılyer, savunmasında “Evinde kamera sistemi kurmuştu. Fide’yi zorla alıkoymadım. Fide’yi zorla soymam ve cinsel saldırı suçunu kabul etmiyorum. Kendisi ile evlenecektik, karı koca hayatı yaşıyorduk. Fide’ye değer veriyordum. Ben böyle bir eylemde bulunacak olsam çok rahat imdat çağrısında bulunabilirdi” ifadelerine yer verdi.

Kızılyer, savunmasında Fide U.’nun evine nasıl girdiğini ise, “Fide’yi pencerede kendi kendini konuşurken gördüm. Komşusu Murat’ın balkonundan Fide’nin evinin balkonuna geçip içeri girdim. Fide’yi sakinleştirmeye çalıştım. Fide, telefonunu kendi rızasıyla uzatıp ‘İstersen al’ dedi, bana güvendiğini söyledi. Ben kabul etmedim” ifadeleriyle anlattı.

Fide U.’nun telefonuna el koymadığını ileri süren Kızılyer, “Ters bir durum olsa komşusu Murat bizi duyardı. Ben Fide’nin ağzını rezil olmamak için kapattım. Cüzdanından kart ve para almadım. Annesinin ziynet eşyasının 45 bin lira borcu vardı, peyderpey borçları ödedim” dedi.

Fide U.’yu darp etmediğini belirten Kızılyer, “Fide mutlu olsun diye sokak hayvanlarına yiyecek de aldım. Fide bir kedi yavrusunu köşeye sıkıştırmıştı, kucağına almak isterken kedi tırmaladı. Ben cezaevindeyken Fide görüşüme de gelmiştir. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

“Kesinlikle ben evime davet etmedim”

Fide U. ise savunmalarında, sanık Gökhan Kızılyer ile gönül ilişkisi bulunmadığını ve iş konusu nedeniyle bağlantısı olduğunu öne sürerek, " Olay günü bizzat kapıma geldi. Kesinlikle ben kendisini evime davet etmedim. Hatta evime geldiğinde evde yokmuşum gibi davrandım. Buna rağmen Gökhan, komşumun balkonundan benim evime atladı” dedi.

Evinde kamera olduğunu hatırlatan Fide U. “Eve girdiğinde ağzımı battaniyeyle kapattı. Ben o sırada yere yığıldım. Komşum beni kurtarmaya geldi. Sanığın amacı beni öldürmekti. Kendisinden şikayetçiyim, cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Beraat etti

Mahkeme heyeti, sanık Gökhan Kızılyer’i 'Cebir kullanarak ve gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verip, bu cezayı da erteledi. Heyet, Kızılyer'e ayrıca 'Kadına karşı basit yaralama' suçundan da 3 bin lira adli para cezası verdi. Kızılyer, diğer suçlardan ise suçun işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraat etti. 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir