Gündem

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni: Hayat Serhat Albayrak'a güzel, her şikâyeti davaya dönüşüyor

"O istiyor gazetelere tekzip yağıyor, gazeteciler, yazarlar yargılanıyor, televizyon kanallarına ceza yağıyor"

Turkuvaz Medya Grubu Başkan Vekili Serhat Albayrak

10 Ekim 2022 08:12

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazetenin bugünkü nüshasında yer alan Turkuvaz Medya Grubu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın şikayeti üzerine verilen tekzip kararına işaret ederek, "Söz konusu manşetimizde, Sedat Peker’in, “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından, Bank Asya’nın yöneticiliğini yapan Eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun da adını zikrederek gündeme getirdiği yolsuzluk ve rüşvet ağı iddialarını yayımlamıştık. Peker’in, Eski SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki gücün Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak olduğu iddiası da haberde yer almıştı. Tekzip, bu iddiaya dair." diye yazdı.

Tekzip kararlarında "Gazetecilik etiğinin ayaklar altına alındığı" iddiası olduğunu belirten Polat, "Ortada böylesine ciddi iddialar varken ve adı geçenler tarafından doğrulanmışken, gazetecinin görevi bu iddialara kulaklarını tıkamak mıdır? Öyle yaptığımız zaman mı gazetecilik etiğine uygun davranmış olacağız? Ayrıca Peker’in Serhat Albayrak ile ilgili iddiasını araştırmak yargının görev alanına girmiyor mu?

Anlayacağınız, hayat Serhat Albayrak’a güzel. Her şikayeti davaya dönüşüyor. O istiyor gazetelere tekzip yağıyor, gazeteciler, yazarlar yargılanıyor, televizyon kanallarına ceza yağıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...