Gündem

Eylem Tok, kırmızı halıda poz vermiş!

İstanbul'da 1 Mart 2024'te Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ehliyetsiz kullandığı neden olan Timur Cihantimur ve onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Tok'un, 2 yıl önce 79'uncu Venedik Film Festivali'ne katıldığı öğrenildi

04 Temmuz 2024 15:21

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran ve ardından Türkiye'nin talebi üzerine Boston’da yakalanan anne Eylem Tok'un Türkiye'ye iade duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Eylem Tok'un 2 yıl önce Venedik Film Festivali'ne katılıp kendini yazar ve senarist olarak tanıttığı belirtildi.

Tok, Boston'daki John Joseph Moakly Adliyesi'nde ikinci kez "iade" duruşmasına çıktı. Duruşmada Eylem Tok'un avukatı, ABD ile Türkiye arasındaki iade anlaşmasına göre müvekkilinin teslim edilmesi için Türk hukukuna göre cezanın en az 1 yıllık hapis cezası öngörmesi gerektiğini savunarak, Tok'un iadesine karşı çıktı ve kefaletle serbest bırakılmasını istedi.

Duruşmaya bakan hakim Donald L. Cabell, ağustos ayı içinde bir tarih belirlenmesi için tarafları birbiriyle iletişime geçmeye çağırarak, bu süre içinde Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

2 yıl önce Venedik Film Festivali'ne katılmış

Takvim'deki habere göre, katil Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, bundan 2 yıl önce 79'uncu Venedik Film Festivali'ne katıldığı öğrenildi.

Kırmızı Halı'da pozlar verdiği ortaya çıkan Eylem Tok'un kendini burada yazar ve senarist olarak tanıttığı kaydedildi. Tok'un ayrıca kendisini tanıttabilmek için yüzbinlerce Euro ödeyip ünlü partilere davetiyeler aldığı ve burada sinema dünyasının ünlü isimleriyle tanıştığı öne sürüldü.

Ünlü bir isimmiş gibi reklamını yaptırmış

Öte yandan haberde, Eylem Tok'un para karşılığında haber yaptırma girişiminde bulunduğu ve ünlü bir isimmiş gibi reklamını yaptırmaya çalıştığı belirtildi. Hatta yazdığı kitapların sinemaya uyarlamak isteyerek girişimlerde bulunduğu öne sürülen Eylem Tok'un Venedik Film Festivali'ne yarışmayı planladığını anlattığı iddia edildi.

İşte Tok'un o görüntüsü: