Gündem

Eylem Tok ve oğlu ABD’de nasıl yakalandı?

İkiliyi yakalayan Boston Polis Departmanı’nın operasyonu ile yakalanan ikilinin üzerinde ciddi miktarda nakit para olduğu öğrenildi. Ayrıca operasyonun, Türk yetkililerin “Küba’ya kaçabilirler” değerlendirmesi sonrasında yapıldığı mahkeme kayıtlarında yer aldı

15 Haziran 2024 10:13

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok'un Türkiye'nin iade talebi kapsamında ABD'de yakalandığını açıkladı. Gece yarısı yeni bir açıklama daha yapan Bakan Tunç, Tok ve oğlunun Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını duyurdu. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacak.

İstanbul'da 1 Mart’ta ehliyetsiz olarak kullandığı lüks araçla bir çocuk babası Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Cihantimur Tok, annesiyle birlikte önce Mısır’a, oradan da vatandaşı olduğu ABD’ye kaçmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, anne ile oğulun yakalandığını ve ABD’de tutuklandığını açıkladı.

Nasıl yakalandılar?

Reuters’ın aktardığına göre, Boston polisi operasyona anne ile oğulun kaçma şüphesi olduğu için hız verdi. Yapılan operasyonda yakalanan anne ile oğulun yanında 5 bin dolar nakit yakalandı. Ayrıca ikilinin, senelik ücreti 46 bin dolar olan bir okulu da ziyaret ettikleri belirlendi.

İkilinin, sahte pasaport ile Küba’ya kaçmak isteyebileceği de mahkeme kayıtlarında yer aldı.

TIKLAYIN - Aci ailesi, Eylem Tok ve oğlunun yakalanmasının ardından konuştu: Azıcık da olsa yüreğimize su serpildi

TIKLAYIN - ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlunun New York'ta fotoğrafları çekilirken gülmelerine tepki yağdı: "Sahtekârlığın karesi"

TIKLAYIN - ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu tutuklandı