Politika

Fahrettin Koca istifa edip eşyalarını topladı mı, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ne diyor?

28 Haziran 2024 23:37

T24 Haber Merkezi 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın makam odasındaki kişisel eşyalarını toplayarak bakanlıktan ayrıldığı yönündeki iddialar konusunda T24’e yaptıkları açıklamada, “'Eşyalarını topladığı' iddiası doğru değil. Sayın Bakan da herhangi bir açıklama yapmadı. Bakan Bey'in perşembe günü görüştüğü Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kararı var ise, onu bilmiyoruz" dediler. Beklentilerin aksine Resmî Gazete’de Koca’nın istifası ya da görevden alınmasına yönelik bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yer almadı. Buna karşılık, haftasonu bu yönde bir kararname hazırlanabileceği, Koca’nın yerine Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin atanabileceği iddiaları sosyal medyaya yansıdı.

Sağlık Bakanı Koca’nın, AKP’nin Kızılcahamam kampında, AKP’li vekillerce ağır biçimde eleştirildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da özellikle hastanelerdeki randevu sistemi ile ilgili şikayetleri anımsatarak, Koca’ya, “Bu konuyu görüşeceğiz” dediği iddiaları Ankara kulislerine yansımıştı. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Sağlık Bakanı Koca’nın makam odasındaki eşyalarını topladığı öne sürülmüştü. Koca’nın görevden affını istediği, Erdoğan’ın da bunu yerinde bulduğu iddia edilmişti.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir de dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifasını sunarak Bakanlık'taki kişisel eşyalarını topladığını iddia etti. Aydemir, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin Kızılcahamam kampında Koca'ya "Seni görevden alacağım" dediğini belirterek, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya AK Parti’nin Kızılcahamam kampında çok yüklenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca’ya, “Seni görevden alacağım” dedi ve Bakan Koca, istifasını sundu. Süreç böyle…" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri T24’e açıkladı: Eşyalarını toplamadı

Bunun üzerine gözler Resmî Gazete’ye çevrildi. Ancak Resmi Gazete’de bu konuda bir kararname yer almadı. 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise T24'ün konuya ilişkin sorusunu yanıtlarken, şunları kaydetti:

"Bakan Bey, aylardır mutad olduğu üzere bu cuma günü de Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) programı için İstanbul'daydı. 'Eşyalarını topladığı' iddiası doğru değil. Sayın Bakan da herhangi bir açıklama yapmadı. Bakan Bey'in perşembe günü görüştüğü Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kararı var ise onu bilmiyoruz."