Sağlık

Fatih Altaylı: AKP’ye oy verenlerin ve vermeyenlerin çocukları güzel burunlu, kalkık memeli, kırışıksız ama tedavi edilemeyen ve genç ölen hastalar olacaklar!

12 Haziran 2024 11:57

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye'deki hekim açığına dikkat çekerek, "AKP’ye oy verenlerin ve vermeyenlerin çocukları güzel burunlu, kalkık memeli, kırışıksız ama tedavi edilemeyen ve genç ölen hastalar olacaklar" görüşünü aktardı.

Hekimlerle yaptıkları görüşmeyi aktararak, “Artık doktor yetişmiyor" diyen Altaylı, "Giderlerse gitsin denilerek aşağılanan doktorlar zaten gitme eğilimindeler ama kalanlar da Türkiye’nin son “iyi doktor” kuşağı diyebiliriz. Birkaç idealist ya da yurt dışına gitmeyi planlayan bir azınlık dışında genç hekimler bir zamanların gözde dallarını seçmiyorlar. En çok tercih edilen dal medikal estetik. Orada bile ameliyat riskini almak istemiyorlar. Sonrasında estetik cerrahi. Cildiye, kulak burun boğaz ve göz. Cerrahi, dahiliye branşları, onkoloji ve beyin cerrahisi tercih edenlerin sayısı o kadar az ki, yarın öbür gün bu branşlarda pek çok hastanede doktor olamayacak. Bir doktorun eğitiminin yaklaşık 15 yıl sürdüğü varsayılırsa, AKP gittikten sonra bile yıllarca ağır bir doktor açığımız olacak. AKP’ye oy verenlerin ve vermeyenlerin çocukları güzel burunlu, kalkık memeli, kırışıksız ama tedavi edilemeyen ve genç ölen hastalar olacaklar." ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın