Gündem

Fatih Altaylı: Bundan böyle hekimlere yönelik şiddette Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da vebali olacaktır!

04 Ekim 2023 11:55

Gazeteci Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hekim Ersin Mahmutluoğlu'nun ardından yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Bundan böyle hekimlere yönelik şiddette Sağlık Bakanı’nın da vebali olacaktır." dedi. 

Altaylı, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Mahmutluoğlu’nun ölümünün ardından "Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa, o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir?" ifadelerini kullanan Bakan Koca'yla ilgili bugünkü yazısında şöyle yazdı: 

"Corona virüsün ve COVID 19 pandemisinin hayatımıza girdiği 2020 yılından bu yana ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “bilimden uzak” ve “bilime karşı” konuşmaya başladı.

Okuyup, araştırdıklarına dayanarak Eris varyantının, en azından şimdilik, çok da tehlikeli bir görünüm arz etmediğini ilk söyleyenlerden biriyim ama Bakan’ın bu sözlerini garipsedim.

Bakan belli ki, partisinin, iktidar ortağı bazı partilerin ve tutucu çevrelerin fazla etkisinde kalmış ve onların tarafını seçme eğiliminde.

Ortaçağ sonundaki veba salgını, her şeye çare olduğunu iddia eden Kilise Dini’ne olan güveni kökünden sarsmıştı.

21 yüzyılın ilk çeyreğindeki COVID salgını ise bilime olan güveni eğitim düzeyi düşük ya da komplo teorisyeni kitleler aracılığı ile sarsıyor.

19 ve 20. yüzyıllar bilimin ve bilginin yükseldiği dönemlerdi.

21. yüzyıl ise cehaletin, eğitimsizliğin yükselişe geçtiği bir dönem olarak anılacak.

Sağlık Bakanı Koca’nın sözleri de Türkiye’de zaten yeterince güçlü olan bu eğilime katkı yapacak cümlelerdir.

“Kapanmayı gerektirecek bir durum yok. Yeni aşı kampanyası da düşünmüyoruz çünkü şu an için etkili görmüyoruz” demek varken cahil bir güruha hekimleri “ahlaksız” ve dolayısıyla “hedef” göstermek olacak iş değildir.

Aynı anda hem aşıları ve ilaç şirketlerini toptan karalamak ve zaten hedef olan doktorları bir de “ilaç şirketlerine çalışan güvenilmez insanlar” olarak lanse etmek, hekimlere olan şiddeti azaltacak değil arttıracak açıklamalardır.

Bundan böyle hekimlere yönelik şiddette Sağlık Bakanı’nın da vebali olacaktır.

Hem de öyle böyle değil!" 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Bakan Koca ne demişti? 

Bakan Koca, "Bilindiği gibi, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nu yakın bir tarihte kaybettik. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin’in vefatı, bilhassa hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir.Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor! Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa, o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Hastayla ilişkisi dışında, olası başka ilişkileri de akla gelmez mi?" ifadelerini kullanmıştı.