Politika

Fatih Altaylı: CHP güçlü bir komplo ile karşı karşıyaydı, Özgür Özel, bir cümle ile MHP’nin AKP lehine kurduğu tezgâhı kökünden bozdu

"Özel bu komployu gördü ve doğru hamleyi yaptı"

14 Haziran 2024 11:49

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik, "Memleketi bu hale getirip, suç ortağını bize doğru itmesin." çıkışına ilişkin olarak, "CHP aslında güçlü bir komplo ile karşı karşıyaydı. MHP’nin AKP lehine kurduğu tezgahı kökünden bozdu." yorumunu yaptı.

Altaylı Özel'le ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"CHP lideri Özgür Özel ile AKP lideri sık sık görüşüp, meseleleri tartışırken ve siyasette olumlu rüzgarlar eserken her şeyden birdenbire gerildi. MHP lideri “Biz çekilelim AKP ile CHP bundan böyle birlikte yürüsün. Biz yine dışardan desteğimizi veririz” dedi. CHP liderinin buna yanıtı sert oldu: “Suç ortağını bize doğru itmesin.” Bu cümle üzerine ortalık iyice karıştı ve AKP, MHP’den yana tavır aldı ki tersi beklenemezdi çünkü CHP lideri “suç ortaklığından” söz etmişti ve bu suçlama ortakları CHP’ye karşı yeniden birleştirdi.

Aslında Özgür Özel’in yaptığı hamle çok akıllıca idi. Bir cümle ile herkesi siyasetteki hizasına geri getirdi.

“CHP, AKP’nin yeni ortağı mı olacak” tedirginliğini ortadan kaldırdı ve AKP’ye sadece ekonomi konusunda akıl ve ortak aklın kullanılması için Meclis çatısı altında destek vermekten öte bir işbirliği olmayacağını vurguladı. Ama daha önemlisi, MHP’nin AKP lehine kurduğu tezgahı kökünden bozdu.

MHP bir yandan AKP ile CHP’nin işbirliğine yol veriyor ama diğer yandan AKP’yi CHP’ye karşı koruyordu. MHP lideri, AKP’nin TBMM’de CHP’ye muhtaç olmadan at oynatmasına imkan sağlayacak ama iktidarın hatalarından kendini vareste tutacaktı. CHP aslında güçlü bir komplo ile karşı karşıyaydı. Özel bu komployu gördü ve doğru hamleyi yaptı."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Ne olmuştu? 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, MHP'nin temennisidir" açıklamasına ilişkin soruya,"Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın; memleketi bu hale getirip, suç ortağını bize doğru itmesin. Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var. Sayın Bahçeli'ye bir davette bulunayım; ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza, Türkiye ittifakına katılabilir" yanıtını verdi.

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir