Gündem

Fatih Altaylı'dan Kayseri'deki çocuk istismarı iddiasına tepki: Bu çorabı bu ülkenin başına ittifak halinde ördünüz, bile bile ördüyseniz ihanettir!

01 Temmuz 2024 12:15

Gazeteci Fatih Altaylı, Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin, Suriye uyruklu bir kız çocuğuna istismar iddiası ve ardından yaşanan olaylarla ilgili, "Türkiye’yi yönettiğini zannedenler tüm bunları göremediler. Bu çorabı bu ülkenin başına ittifak halinde ördünüz" yorumunu yaptı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine ilçede araçlar ters çevrildi, bazı iş yerleri ateşe verildi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, gruba müdahale etti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, çıkan olaylarda 5 polisin yaralandığını söyledi.

10 yıl önce iktidarı ve muhalefeti uyardıklarını söyleyen Fatih Altaylı, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin en muhafazakâr kentlerinden birinde dahi kimse ensar muhacir falan dinlemedi, takmadı.

Ve kimse düşünmedi, “Yahu suç bireyseldir, bu suçu işleyen bir Türk de olabilirdi” demedi.

"Suriyelilere savaşvari görüntülerle saldıranlar evleri “tekbirlerle” ateşe verdiler, laik sloganlarla değil.

Bizin yıllardır söylediğimiz de işte tam buydu. Göstermeye çalıştığımız bugünler ve beterleri idi. Şimdi birileri kalkıp, “provokasyon” diyebilir. Doğru da olabilir. Muhtemelen provokasyon da vardır işin içinde. Ama biz zaten bunu da söylemedik mi yıllarca. Siz bir ülkeyi, bir toplumu, bir milleti provokasyona açık hale getirirseniz, birileri de gelir provoke eder. Türkiye’yi yönettiğini zannedenler tüm bunları göremediler.

Gösterenlere hakaret ettiler. Kendi öngörüsüz küçük akıllarını dev aynasında görüp, cühelanın alkışlarını yön gösterici zannederken, işin bu yönü de var diyenleri düşman belleyip susturmaya çalıştılar.

Geldiğimiz yer ortada demeyeceğim. Beterini daha görmedik. Belli ki bunlar fragman. Bu çorabı bu ülkenin başına ittifak halinde ördünüz. Bile bile ördüyseniz ihanettir. Bilmeden ördüyseniz cehalet. Tarih açısından sonuç değişmez."

Yazının tamamını okumak için tıklayın