Gündem

Fatih Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert yanıt: AKP’ye hizmet eden bir piyon olduğunu net bir şekilde ortaya koydu, hesabını yargıda verecek

Eski CHP lideri, Altaylı hakkında çok ağır konuşmuş, bazı ithamlarda bulunmuştu

15 Ağustos 2024 08:03

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, “Bilerek ya da bilmeyerek AKP’ye çalışıyor, muhtemelen bilerek" sözlerine çok ağır ifadelerle yanıt veren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “AKP’ye hizmet eden bir piyon olduğunu net bir şekilde ortaya koydu” dedi. “Beni haklı çıkaracak daha iyi bir hamle yapamazdı. Yeniden CHP’yi ele geçirme yönündeki çıkarına nereye çok ağır dokunduysam eğer çıldırmış” diyen Altaylı, “Bunların hesabını yargıda verecek” dedi.

Altaylı, mesleki hayatının Sabah ve Hürriyet dönemlerine atıfta bulunarak ağır sözler sarf eden Kılıçdaroğlu’nun o günden bu yana programına 20 kere konuk olduğunu söyledi; “Mesajları duruyor bende, çıkarırım utanır!” diye yükseldi.

Altaylı, kendi sayfasında yayımladığı bugünkü yazısında da Kılıçdaroğlu'na yer verdi. "Benim alnım açık, hesabını veremeyeceğim tek kuruşum yok" diyen Altaylı, imalı bir dille, "AKP döneminde zenginleşen ben değilim. Hesabını veremeyeceği paralarla televizyon sahibi olup, sonra o televizyonu Fethullahçılara satan, Fethullahçılara övgüler düzdükten sonra devir değişince iktidar ile anlaşıp övgüler düzdüğü gruba dava açarak 90 milyon dolar daha koparmaya çalışan haysiyetsiz akıl hocalarına baksın" ifadelerini kullandı. Eski CHP liderinin iktidar trolleriyle iş birliği yapmakla suçlayan Altaylı, "Aslında iktidara hizmetleriniz bitmemişti. Yanınızdaki pespayelerle daha yerel seçimi kaybettirecek, İmamoğlu’nu aday göstermeyerek çok istedikleri İstanbul’u AKP’ye geri verecektiniz. Muhtemelen bana öfkeniz de bu yüzden" diye yazdı.

Altaylı ne demişti?

Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun AKP'ye bilerek ya da bilmeyerek hizmet ettiğini iddia ederek, "Bilerek ya da bilmeyerek AKP’ye çalışıyor, muhtemelen bilerek. Bu şuursuzlukla SSK’yı batırmış olabilir, batırdığının da farkına varmaz. Türkiye’den haberi yok, yönetmeye talip. Sen git evini yönet yönetebiliyorsan" demişti.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Madem bu kadar siyasi aklınız vardı da, 13 yıl boyunca niye kullanmadınız!

Kılıçdaroğlu, Altaylı’ya nasıl yanıt vermişti?

Kılıçdaroğlu, gazeteci Altaylı'nın "Bilerek ya da bilmeyerek AKP’ye çalışıyor, muhtemelen bilerek" sözlerine çok ağır sözlerle cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Merkepler adam olur, sen adam olmazsın. Belinde tabancayla gazetecilerin grev çadırını basan, çalıştığın kurumda gazeteci kıyımı yapılırken 'Ne yapabilirdim' diyen, yanında çalışan kadın gazeteciye beyzbol sopası gösteren, onurlu gazeteci düşmanı, paranın kölesi bir çukursun. Be paranın emrindeki tetikçi! Ajan ve işbirlikçi olduğumu ispatlamaz isen, namussuz ve alçaksın!” ifadelerini kullanmıştı

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan Fatih Altaylı'ya ağır sözler: Merkepler adam olur sen olmazsın, FETÖ yalakası kepaze, satılık, kadın düşmanı namert, tetikçi, çukur, alçak!"

"Yeniden CHP’yi ele geçirme yönündeki çıkarında nereye çok ağır dokunduysam eğer, çıldırmış"

Gazeteci Fatih altaylı, eski CHP liderinin sözlerine YouTube kanalında yayımladığı bugünkü videosunda verdiği yanıt şöyle:

"Çok yüzeysiz bir saldırı. Bütün bugüne kadar Fethullahçıların , AKP’lilerin ne kadar ithamı iftirası, ‘çamur at izi kalsın’ı varsa hepsini toplamış söylemiş. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Niye? Benim ne kadar doğru söylediğimi, kendisinin aslında AKP’ye hizmet eden bir piyon olduğunu, bilerek veya bilmeyerek, çok net bir şekilde ortaya koydu. Niye? Çünkü bana bugün en fazla saldıran kimler? AKP’li troller. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bana yönelik o hakaret dolu ve hesabını yargı önünde kesinlikle vereceği o iftiralarının ardından bunu köpürtenler kimler? Yine AKP’liler. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu net bir şekilde AKP’nin tetikçisi olduğunu, ya da en azından kendisi o bilinçte değilse bile etrafında o metni kaleme alanların AKP ile nasıl içli dışlı bir ilişki içinde olduklarını; yanındaki bu iş dünyasına şantajla şunla bunla varlıklarını göstermiş ve Fethullah Gülen Cemaati’ne hizmet etmiş, onlara birtakım imkanlar sağlamış tiplerin ortaklığı ile oraya doğru sürüklenmiş. Beni haklı çıkaracak daha iyi bir hamle yapamazdı. Yeniden CHP’yi ele geçirme yönündeki çıkarında nereye çok ağır dokunduysam eğer çıldırmış. Çünkü o metni kaleme almak makul bir insanın işi değil, o kadar edepsiz ve terbiyesiz bir metin. Ona onu yazdıranlar Türkiye’de bugün olup bitende gelinen durumun da sorumlularıdır. Bana olan kinlerinin temelinde aslında CHP kurultayı var. CHP kurultayı öncesinde bizim özgür Özel’e verdiğimiz destek var. Çünkü planları şuydu, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermeyeceklerdi, Ankara’da Mansur Yavaş’ı muhtemelen göstermeyeceklerdi bu konuda tekrar kaybedecekti. CHP o planı da anladığım kadarıyla bozmuşuz. Onun öfkesiyle şu anda iktidar tetikçiliğine soyunmuş vaziyette ama bunların hesabını yargıda verecektir. Şu iyi oldu, ne olduğunu üslubuyla gösterdi. O yazmamıştır ama o yazılanı önüne konanı kendi ürünüymüş gibi yayımlayarak da gösterdi. Bu söylediklerinin çok geçmişlere falan gitmiş, Sabah’tan Hürriyet’ten ayrılmalarıma gitmiş, ondan sonra 20 kere falan konuk oldu, mesajları duruyor bende, çıkarırım utanır. Çıkarmam ama kendisi biliyor bana neler yazdığını."

Tuncay Özkan göndermesi

Fatih Altaylı, kendi sayfasında yayımladığı bugünkü yazısında da Kılıçdaroğlu’na yer verdi. “Açıkçası kızmaktan çok şaşırdım. Bu kadar pespayeleşebilmesine, FETÖ ve AKP trollerinin iftiralarına sarılabilmesine üzüldüm” diyen Fatih Altaylı, yazısında son seçimde CHP İzmir Milletvekili olan Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ün olduğu bilinen satışına da atıfta bulundu. Altaylı, eski CHP liderine yönelik şunları kaydetti:

“Benim alnım açık, hesabını veremeyeceğim tek kuruşum yok. AKP döneminde zenginleşen ben değilim. Hesabını veremeyeceği paralarla televizyon sahibi olup, sonra o televizyonu Fethullahçılara satan, Fethullahçılara övgüler düzdükten sonra devir değişince iktidar ile anlaşıp övgüler düzdüğü gruba dava açarak 90 milyon dolar daha koparmaya çalışan haysiyetsiz akıl hocalarına baksın."

"Aslında iktidara hizmetleriniz bitmemişti, daha yerel seçimi kaybettirecektiniz"

"Kemal Kılıçdaroğlu, zerre utanmadan elinize tutuşturulan iftiraları sıralayarak, efendilerinize son bir kez daha hizmet ettiniz ya da ettirildiniz. İktidar trolleri ile ele ele iş tutmaya çalıştınız. Üzerindeki sözde nezaket boyasını da döktünüz. Altındaki gerçek kişiliğinizi, hırslarınız uğruna insanlara iftira atmaktan çekinmeyeceğinizi gösteren kişiliğinizi herkese gösterdiniz. O terbiyesiz metne imza attınız. Bana kininiz büyük. Çünkü aslında iktidara hizmetleriniz bitmemişti. Yanınızdaki pespayelerle daha yerel seçimi kaybettirecek, İmamoğlu’nu aday göstermeyerek çok istedikleri İstanbul’u AKP’ye geri verecektiniz. Muhtemelen bana öfkeniz de bu yüzden. Kirasını kimlerin ödediğini dahi açıklayamadığınız ofislerinizde kurduğunuz genel başkanlık hayallerinin, yanınızdaki ahlaksız hırsızların daha da zenginleşme umutlarının gerçekleşememesinde beni suçlu görüyorsunuz, belli. Ama bunlar sizi kurtarmaz.”

"Bir eski CHP genel başkan yardımcısı beni aradı..."

“Dün siz o rezil iftiraları yayınladıktan sonra beni arayan bir eski CHP genel başkan yardımcısı gülerek 'Bizim genel başkan sana söylediklerinin yarısını iktidara söyleyebilseydi, şimdi cumhurbaşkanıydı' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, siz kendi adamlarınızın bile hezeyanlarına güldüğü, bir siyasi komediden öte bir şey değilsiniz. CHP’yi bölmek, parçalamak, hiçbirini yapamıyorsanız mezhepçilik üzerinden bir gerilim yaratarak AKP’li efendilerinize hizmet etmeye çalışan bir iktidar trolüne dönüştüğünüzü ve desteği de onlardan aldığınızı herkes görüyor. Ama başaramazsınız.”