Gündem

Fatih Altaylı: Düşünce suçluları içerde, Şeyda Yılmaz'ın katilleri gibi pislikler dışarıda! 

"Bu pisliğin dışarda olması kader mi, yoksa infaz sistemi mi!"

24 Eylül 2024 12:25

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, polis Şeyda Yılmaz'ın katil zanlısı 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydı olmasına ilişkin olarak,  "Normalde içerde bulunması gereken, demir parmaklıklar ardında tutulması gereken bu suç makinası sokakta aramızda. Her an birimize, bir sevdiğimize, karımıza, kızımıza, çocuğumuza çatmak için dolaşıyor. Bu pisliğin dışarda olması kader mi, yoksa infaz sistemi mi!" yorumunu yaptı. 

Altaylı, son günlerde benzer suçların ve cinayetlerin arkasından hep bir sabıkalının çıktığını belirterek, "Bu yüzden Balıkesir’de üniversiteli kurye Ata’yı öldüren pisliğin çocuk olarak yargılanmaması gerektiğini söyledik. O da üç beş gün sonra yeni cinayetler için aramıza karışmasın diye. Bakın duyarsınız üç beş sene sonra, Ata’nın katilinin yeni bir vukuatını ve sorarsınız kendi kendinize 'Bu herif ne çabuk çıktı dışarı' diye." ifadesini kullandı.

Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

"Bu kaderse eğer kendi seçtiğimiz kaderdir. Düşünce suçlularını içerde tutup, bu pislikleri salıveren zihniyete sahip olmanın, o zihniyeti desteklemenin kaderidir.

Can Atalay, Osman Kavala içerde olsun diye bu katilleri salıvermek kader değil tavırdır. O tavra desteğin sonu da kader ve kederdir." 

TIKLAYIN - Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan tutuklandı

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki zanlının 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı

Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırganın eski arkadaşı konuştu: Bayağı belalı bir tipti

Olay

Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan, hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre G. (19) karakoldan kaçmış, görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz şüpheliyi yakalamak için peşine düşmüştü.

Şüpheli Yunus Emre G, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalanmış ve bu sırada arbedede çıkmıştı.

Zanlının polisin silahını alarak çevreye ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralanmıştı. (AA)

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?