Gündem

Fatih Altaylı: Eski bakanla yeni bakan arasında makam arabası krizi var, küfür kıyamet...

14 Ekim 2024 10:39

Gazeteci Fatih Altaylı, eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile mevcut bakan İbrahim Yumaklı arasında “Audi” kavgasını yaşandığını anlattı. Altaylı, "Eski bakan, yeni bakanı arıyor küfür kıyamet arabamı ne yaptınız diye" ifadelerini kullandı. Altaylı, savunma payı kararını hatırlatarak "Bu şatafat sürsün diye sana bana vergi” sitemi etti.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalından çok konuşulacak iddialarda bulundu. Limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerine yönelik yıllık 750 liralık kesinti yapılmasını öngören torba yasa teklifine tepki gösteren Altaylı, "Delireceğim gerçekten delireceğim! Bu kadar ahmakça, ahmakça da değil bizi ahmak yerine koyan vatandaşı eşek yerine koyan bir şey olamaz" dedi.

"Bu kadar saçma bir şey görmedim"

Altaylı devamında eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile mevcut bakan İbrahim Yumaklı arasındaki kavgayı şöyle anlattı:

“Yeni getirilecek vergiler için neymiş savunma sanayine katkı olacakmış. Gerçekten delireceğim. Bu kadar ahmakça, ahmakça da değil bizi ahmak yerine koyan vatandaşı eşek yerine koyan bir şey olamaz. Tarım Bakanlığı hikâyeyi duymuşsundur.

Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım Bakanı iken altına makam arabası vermişler, Audi A8, bugün bayii fiyatı 20 milyon TL. Kirişçi Bey, bakanlıktan alınmış, giderken yanında Auid A8'ini götürmüş. Yeni Bakan da gelince demiş ki Auidi nerede? Bir şekilde eski bakanın oradan 'servise götüreceğiz' diye kaçırmışlar, bakanlığın otoparkına park etmişler. Bu sefer eski bakanın korumaları aramışlar. Vahit Kirişçi, eski Bakan, yeni bakanı arıyor. Küfür kıyamet... Yeni Bakan da verin şunun arabasını diyor, veriyorlar. Yeni bakanda 20 milyonluk araba, eski bakanda 20 milyonluk araba... Bu şatafat sürsün diye sana bana vergi!

Kredi kartı limitinden vergi almak şeytanın aklına gelmez. Yeni bakanın Audi A8'i olur da eskisinin olmaz mı! Koca bakan alışmış, iner mi A8'den Passat'a. Babalarının çiftliğinde de A8'e biniyorlardı ya! Dedeleri köyde traktöre bile binmeyen bu herifler A8 ile geziyorlardı ya! Edep yahu!"