Gündem

Fatih Altaylı: Herkesin bildiği Mehmet Şimşek gerçeği, neden yalanlandı?

23 Ağustos 2024 09:17

Gazeteci Fatih Altaylı, yazar Erol Mütercimler’in İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlanan "Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş. Fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz araya girmiş. Zor bela razı ediyorlar. İstifa etmek istemesinin nedeni de zenginlere vergi affı meselesi" iddiasında doğru olmayan kısmın “istifa” değil, “zenginlerin vergisine af getirileceği” kısmı olduğunu söyledi.

“Mehmet Şimşek istifanın eşiğinden döndüğü ve Cevdet Yılmaz’ın devreye girdiği” iddiasının “Ankara’da herkesin, İstanbul’da ise belirli bir çevrenin bildiği bir sır” olduğunu ileri süren Altaylı, kendi sayfasında kaleme aldığı “Herkesin bildiği Mehmet Şimşek gerçeği, neden yalanlandı?” yazısında şunları kaydetti:

“Şimşek’in böyle bir vergi affı planı falan yoktu, hiç olmadı. Şimşek’i rahatsız eden ve istifayı düşünmesine neden olan Beştepe Sarayı’ndaki bazı kişilerin kendi hakkında tezvirat yapması ve her fırsatta Şimşek politikalarını kötüleyerek, Şimşek yüzünden enflasyonunun yükseldiğini iddia etmesi ve bunu bir karalama kampanyasına dönüştürmeleri. Hazırladığı vergi paketinin Cumhurbaşkanlığı tarafından kuşa çevrilmesini bile sineye çeken Şimşek, bu tezvirata artık dayanamayıp istifa kararı almıştı. Ancak bu hiç zaman eyleme dönüşmedi. Gerçekten de Cevdet Yılmaz Şimşek’i teskin etti, sakinleştirdi ve kendisine güvenildiğini, bu dedikoduculara kulak asmamasını, onları ciddiye almamasını rica etti. Şimşek de bu destek üzerine öfkesini bastırdı ve devam kararı aldı. Tüm bu anlattıklarım yaklaşık 3 hafta önce meydana gelen gelişmeler. Şimşek dedikodusu yapıp, Şimşek’i kaçırmaya çalışanlar ise Saray’daki bazı danışmanlar. Ekonomi bürokrasisi bunların Şimşek geldiği günden beri ‘insider trading’ yapamadığını ve bu yüzden rahatsız olduklarını, Şimşek’i de bu yüzden yemeye çalıştıklarını söylüyorlar. Peki herkesin bildiği bu gerçekler niye yalanlandı? Bugünün Türkiye’sinde artık gerçekleri yalanlamak çok moda da ondan.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN -"Zenginlere vergi affı nedeniyle Mehmet Şimşek istifa etmek istedi" iddiası: Peş peşe açıklama geldi 

TIKLAYIN -Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “Mehmet Şimşek” haberine jet yalanlama: Gazetecinin kendi hayal dünyasının ürünü!