Gündem

Fatih Altaylı: İran'daki olayla ilgili dünyanın Türk İHA’sının başarısını övdüğü falan yok, üç beş İHA ile dünyayı fethedemezsiniz

22 Mayıs 2024 11:15

Gazeteci Fatih Altaylı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan ve düşen helikopteri Akıncı İHA'larının bulduğunu servis eden ve İran tarafından yalanlanan haberlerle ilgili olarak, "Bu olayla ilgili olarak dünyanın Türk İHA’sının başarısını övdüğü falan yok. Üç beş İHA ile dünyayı fethedemezsiniz." dedi. 

İranlı yetkililer Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin Pazar günü düşmesinin ardından enkazın İran'a ait İHA'lar tarafından bulunduğunu açıkladılar. Türkiye'den kalkan Akıncı İHA da kurtarma görevine katılmıştı. Anadolu Ajansı'na göre hava aracı helikopter enkazı ile görsel teması gece sağlamış ve görev sırasında edindiği bilgileri İran ile anlık olarak paylaşmıştı.

Altaylı konuya ilişkin kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı: 

"BBC’ye konuşan bir İranlı enkazı kendilerinin bulduğunu, enkaz bulunduğu sırada Türk İHA’sının 10 kilometre uzakta bir yerde olduğunu iddia etti.

Belki onlar da palavra sıkıyordur. Bilemem. Ama bildiğim şu. Size anlatılan her şeye inanmayın. İHA yapmak, drone yapmak iyi bir şeydir, terörle mücadelede, istihbarat faaliyetlerinde, hava kuvvetleri olmayan düşmanlara karşı etkilidir. Ama drone yapmak her şey değildir. Üç beş İHA ile dünyayı fethedemezsiniz. Edeceğinizi zannederseniz biri gelir yorganı üzerinize örter, gerçekle baş başa kalırsınız."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN | Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter enkazını buldu; o anlar böyle paylaşıldı

TIKLAYIN | Hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir?

TIKLAYIN | Dünya basını, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü nasıl gördü?