Spor

Fatih Altaylı: İstanbul Park’ta işgal bitti ama time keeper da yürütülmüş

30 Mayıs 2024 12:04

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Tuzla’da bulunan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park’ın alt kiracısı olan İntercity’nin pisti boşaltırken “time keeping” sistemini de söktüğünü belirtti. Altaylı, "Umarım eski kıracı İstanbul Park’ta böyle bir duruma gerek duyulacak bir hasar bırakmamıştır." dedi. 

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Formula olmak üzere pek çok otomobil yarışı ve Moto GP gibi yarışlar İstanbul Park’a gelmeye hazırlanıyor. Ve dediğim gibi dün itibarıyla işgal sona erdi, pist yeni kiracısına ve TOSFED’e teslim edildi.

Ancak teslim sırasında ilginç bir durum ortaya çıktı. Pisti teslim almaya giden yeni yönetim, Race Control yani Yarış Kontrol odasına girince büyük bir sürprizle karşılaştı. Kiracı pisti boşaltırken pistin ön önemli parçalarından biri olan “time keeping” sistemini de söküp götürmüştü. Eski kiracı time keeper’ı söküp götürmekle yetinmemişti. Pistin çevresindeki bazı binaları da yıkıp kullanılamaz hale getirmiş, pist alanına bir moloz yığını bırakmıştı.  Ancak tüm bunlara rağmen en kısa süre içinde burada uluslararası yarışlar başlayacak ve Formula 1 yarışları da çok beklenmedik bir aksilik olmaz ise İstanbul’a gelecek." 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Fotoğraf: Fatih Altaylı

 


TIKLAYIN - İstanbul Park Pisti’ni boşaltmayan Vural Ak, bu gücü kimden alıyor?