Gündem

Fatih Altaylı İzmir’de 2 kişinin akıma kapılıp ölmesine sitem etti: Ölen öldüğü ile kalacak, bize kalan ise ağız dolusu bir “Allah topunuzun belasını versin” demek olacak!

14 Temmuz 2024 10:59

Gazeteci Fatih Altaylı, İzmir’de iki kişinin yolda yürürken yerdeki suda bulunan elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetmesine bugünkü yazısında sitem etti.

Söz konu olayın siyasete partiler üzerinden alet edilmesine tepki gösteren Altaylı, “Siyasetiniz batsın” diye yazdı. Olayın kaza, hata, yanlışlık denilemeyecek kadar vahim bir ihmali içerdiğini söyleyen Altaylı, şunları kaydetti:

“Şimdi olayı kapatmak için palavradan bir soruşturma yapılacak. Hiçbir şey çıkmayacak. Bakın bu Gediz Elektrik’in çatı şirketi AYDEM aynı zamanda Muğla’nın da elektrik dağıtımından sorumlu. Birkaç yıl önce, Datça’da korkunç bir orman yangını çıkmış, yerleşim yerlerini hatta bölgedeki kamu kurumlarını bile tehdit etmişti. Bütün bulgular ve görgü tanıkları, yangının söz konusu elektrik dağıtım şirketine ait bir trafodan kaynaklandığını söylüyordu. Ben de bu iddiaları dile getirdim. Ne oldu! Hiiiiiç! O olayın raporu bile kamuoyuyla paylaşılmadı. Kapandı gitti. Bu da öyle olacaktır. Hiç kuşkunuz olmasın. İktidar tarafı enerji şirketini koruması altına alıp belediyeyi, muhalefet tarafı ise belediyeyi koruması altına alıp AYDEM’i suçlayacaktır. Sonuçta bu ortak cinayette suçlu bulunmayacak, bir Türkiye geleneği olarak ölen öldüğü ile kalacaktır. Bize kalan ise ağız dolusu bir ‘Allah topunuzun belasını versin’ demek olacaktır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.