Gündem

Fatih Altaylı: Rahip Brunson'a, Deniz Yücel'e şaşırmadığımız gibi İsveç kararına da şaşırmadık

24 Ocak 2024 10:53

Gazeteci Fatih Altaylı, TBMM'de İsveç'in NATO'ya üyeliğinin onaylandığını belirterek, "İktidarın hem büyük hem de küçük ortağı, İsveç’in NATO üyeliğinin söz konusu olamayacağını her zamanki şiddetli tavırları ile en net, en keskin ve en kesin biçimde açıklıyorlardı. 'Bu canlar o bedenlerde oldukça İsveç NATO’ya üye olamazdı.' Ve dün geç saatlerde genel kuruldan da geçti. İsveç’in NATO’ya üye olmasının mümkün olmadığını söyleyen liderlerin partilerinin oylarıyla. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır" diye yazdı.

Rahip Brunson, Deniz Yücel, İsrail'e mal taşıyan gemiler ve Yunanistan Başbakanı ile Erdoğan'ın sarılmasını hatırlatan Altaylı, "Dün İsveç’in NATO’ya alınmayacağı sözlerini alkışlayanların bugün İsveç’in NATO’ya kabulünü alkışlamalarına da şaşırmayacağımız gibi. Ve yarın öbür gün muhtemelen İsveç’in NATO üyeliğini bir türlü kabul etmeyen Macaristan’ın liderini de bizimkilerin ikna etme çabalarını duyarsak şaşırmayacağız.

Ha bu arada TBMM’nin aldığı ikinci önemli karar ne diye soracak olursanız. Dün TBMM’de “Deprem bölgesinde kaybolduğu iddia edilen çocukların araştırılması” için bir önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Çocuklarının akıbetini bile merak etmeyen bir iktidar sizi şaşırttı mı? Beni o bile şaşırtmadı" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...