Gündem

Fatih Altaylı: SPK'nın son dönemde yaptığı pek çok işlem ve verdiği izinler incelemeye muhtaçtır

21 Ağustos 2024 11:40

Gazeteci Fatih Altaylı, Borsa'da işlem gören Mega Polietilen isimli şirketin konkordato ilan ettiğini belirterek, "Herkes de çok şaşırmış. Çünkü şirket devlet tarafından epey korunup kollanan, her türlü teşvikten, vergi indiriminden yararlanan bir şirketmiş. Hatta çok değil 1,5 sene önce dönemin Sanayi Bakanı Varank, şirketin tesis açılışında konuşma yapmış, şirketi öve öve bitirememiş ve verdikleri destekleri ballandıra ballandıra anlatmış.

Sonuç. Konkordato. Mağdur edilen binlerce alacaklı, muhtemelen silsile halinde batışlara neden olacak olan bir konkordato işlemi. Belli ki, iktidar tarafından sevilen bir şirket. Aksi takdirde konkordato talebi karşılanmaz, iflasa doğru giderdi. Ki zaten şirket aslında iflas etmiş durumda" diye yazdı.

SPK'nın son dönemde yaptığı pek çok işlem ve verdiği pek çok iznin, bir iktidar değişikliği sonrası ciddi incelemeye muhtaç olduğunu kaydeden Altaylı, "Sahi, aklıma geldi. Bir Ünsal Ban vardı, aynı zamanda eşi olan Taşkesenlioğlu ailesi hakkında çeşitli iddialar ortaya atan. Kendisinden haber alan var mı! Yoksa 4,5 milyon avroluk yatıyla tatile mi çıktı" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...