Gündem

Fatih Portakal'dan mezuniyet törenindeki "uygunsuz kıyafet" engeline sert tepki: Jandarma kapıda İran'daki ahlak polisi gibi!

14 Haziran 2024 06:46

Kocaeli'nde bir lisede, askılı elbise giyen kız öğrenciler "uygunsuz kıyafet" gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı. Tepkilerin ardından yaşanan skandal hakkında soruşturma başlatılırken; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den “Basit bir olay" yorumu geldi. Söz konusu olayla ilgili gazeteci Fatih Portakal canlı yayından sitem etti.

Portakal, canlı yayında, “Bazıları yok senin omzun açık eteğinin boyu bilmem ne! Jandarma kapıda ahlak polisi gibi, İran’da ahlak polisleri var ya, öyle, giremezsiniz diyor. İddia bu yönde. İnsanlarla Jandarma tartışmaya başlıyor. Sonra okulun savunmasına bakıyorsunuz ve bu soruyu soruyorsunuz; gerçekten bir yasak mı vardı yoksa provokasyon mu? Sayın Okul yetkilileri sizin samimi olduğunuza inanmıyorum. Türkiye’de insanın, yönetenlerin bakış açısını biliyorum. Beni inandıramazsınız diye düşünüyorum. Geçmişin intikamı diyebilirsiniz. Buna yatkınlar, dindar nesil diyenler de kendileriydi” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Mezuniyet törenindeki kıyafet skandalına tepki yağdı: “Sen İran’da devrim muhafızı mısın, yoksa Türkiye’de okul yöneticisi mi?"