Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Vigo yarışmasında özel Martha Argerich Ödülü kazanan 15 yaşında Eren Düzenli'ye dikkat çekerek, "Tüm dikkatimizi 15 yaşındaki Eren Düzenli’nin geleceğine çevirelim. Büyük bir sanatçı geliyor. Büyük bir piyanist.. Türkiye’nin piyano ekolü için çok büyük bir adım; müthiş bir olay.. Orası kesin" dedi.
Fazıl Say, sosyal medya hesabından özel Martha Argerich Ödülü kazanan 15 yaşındaki Eren Düzenli'yi paylaşarak, çok büyük bir sanatçı olacağını ve Düzenli'yi artık takip edeceğimizi söyledi.
15 yaşındaki Düzenli'nin büyük bir sanatçı olacağından emin olduğunu söyleyen Say, bunun sebebini de Düzenli'nin kendi öğretmeni Kamuran Gündemir'in son ekolü olduğunu kaydetti.
Kendi gibi Kamuran Gündemir'den eğitim almış Sanem Berkalp'ın Düzenli'nin eğitmeni olduğunu kaydede Fazıl Say'ın paylaşımının tamamı şöyle:
"Artık bütün gözler Eren’de. Tüm dikkatimizi 15 yaşındaki Eren Düzenli’nin geleceğine çevirelim.
Büyük bir sanatçı geliyor. Büyük bir piyanist.. Dikkatle okuyun lütfen; Bir kaç konu var; Türkiye’nin piyano ekolü için çok büyük bir adım; müthiş bir olay.. Orası kesin
Martha Argerich gibi bir efsanenin yarışmasında peşpeşe ödüller.. Eren ümitlerimizdir artık.
Daha önce de uluslararası büyük başarıları vardı.
Takip edeceğiz Eren’i. Çünkü bu sefer EMİNİM. Neden emin olduğumu okuyun;
Dostlar;
Bu iş usta çırak ilişkisi işidir, iki insan başbaşa,sabah 7 de gerekirse iş başı yapar, emek vermeye başlar, Bach’a, Beethoven’a, çağdaş müziğe. Saatlerce.
Eren’in hocası Sanem benim sınıf arkadaşım. Kamuran Gündemir Piyano ekolü öğrencileriyiz. Hep gurur duymuşumdur. Eren bu başlıca ekolün en son temsilcisi şu anda.
Adım gibi eminim çok iyi olacağından. Çünkü; temel sağlam.
Kamuran Gündemir piyano öğretisi bir eseri iyi çalmak ile yetinmez, bir eseri şiir gibi , resim gibi, çalmayı başardığı zaman bir yere vardık denir. Müzik dokunmak içindir.
Yorumcunun işi sonsuzluğadır, her gün daha iyi olmayı gözetir.
Sanem benim sınıf arkadaşım, 10 yaşından beri tanırım, o Ankara Konservatuvarında hocalık yapmayı tercih etti, uluslararası bir sahne sanatçısı da olabilirdi bizler gibi. Bu nadir öğretiyi gelecek nesillere aktarmayı tercih etti. 20-30 yıllık bir emek , meyveleri işte buyrun, burada… Eren Düzenli. 15. Dünya birincisi.
Anlatmaya devam; Kamuran Gündemir’in 2006’daki vefatından sonra tüm yük Sanem’deydi artık.
Şunu da söylemeleyim, şartlar ne kadar zor olursa olsun, yetenek, emek, iyi bir usta-çırak ilişkisi meyve verecektir. Bakın; Bu köklü değişimlerin yaşandığı son 20-30 yılda, Konservatuvarlar da değişti, ilgi azaldı, başvuru sayısı azaldı, aileler çocuklarını sanatçı yetiştirmek için eskisi kadar gayretli değil, toplum, algılar, önyargılar, imaj dünyası, çok tık çok like alıyım denilen sosyal medya dünyası değiştirdi bir çok şeyi.
LİYAKAT değişti.
EMEK değişti.
Konservatuvarlar artık şehrin gözdesi, sanatın öğreti yeri olmaktan çıktı, zorluklar içerisindeler, Akademisyenler de öğrenciler de. Bravo Eren. Bravo Sanemcim. Çok ümitlendim çok!"