Spor

Acun Ilıcalı, Ali Koç’un “sahaya inmesini” eleştirdi: Oraya girmesi yanlış

19 Ağustos 2024 00:31

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Beyaz TV yayınında açıklamalarda bulunuyor. Ilıcalı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, "Orada yapılan hareket Fenerbahçe Başkanı'na yakışan bir harekettir" ifadelerini kullandı. 

Ilıcalı programın ilerleyen dakikalarında Koç'un sahaya girmesinin uygun olmadığını "Teknik olarak Ali Koç'un oraya girmesi yanlış, kabul ediyorum" ifadeleriyle kabul etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe karşılaşmasının 50. dakikasında sahaya indi. Göztepe taraftarı Koç'a tepki gösterdi. Koç'a sahadayken önce yabancı cisim isabet etti sonra da sahaya inen akreditasyon kartlı Fatih Özkan, Koç'u iterek yere düşürdü. Gözaltına alınan Özkan'ın daha önceki Göztepe - Altay maçında da çıkan olaylardan sonra "kasten öldürmeye teşebbüs" suçuna yardımdan yargılandığı ortaya çıktı

"Hatalar olur, inşallah düzeltiriz"

"Futbol birçok insanın tutkusu ve mutluluk kaynağı. Futbolun içindeyim ama yeni görev aldım Fenerbahçe'de. Gönül verdiğim takımın yöneticisi oldum. Amacım Türkiye'de futbol ikliminde tansiyonun düşmesi. Futbola giriş amacım da futbolun güzelliklerinin öne çıkması. Önceliğim Fenerbahçe. Adil bir sezonda güzellikler yaşamak istiyoruz. Hatalar olur, inşallah düzeltiriz. Yaşanan olaylar benim için üzücüydü."

"Anlamsız şekilde düşmanca tavırlar sergilendi"

"Güzel bir şehrin, güzel bir takımıyla oynadık. Anlamsız şekilde düşmanca tavırlar sergilendi. Göztepe ile Fenerbahçe arasına ne gibi gerginlik var? İki takım arasında bugüne kadar gerilim, kan davası olmadı. Gündüz düşmanca tavırlar. Stada geldik, gerilim. Başka bir ülkede gibiydik."

"Hakaretler yedik"

"50 kişi bir hareket yaptı. Holiganlar, Göztepe'yi, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'a bağlamaz. Oturduğumuz yerde çok kötü enerji vardı. Sonra hakaretler yedik. Hemen yanımızdan adamlar 'Şerefsiz' diye bağırıyor. O küfür ediyor, bu küfür ediyor, hakaretler... Her hakem kararından sonra bir tepki bize. Benim önümde çok tatlı çocuklar da vardı."

"Kural ihlali olabilir ama o anda onu düşünecek durumda değil"

"Gol oldu, hiçbirimiz kımıldamadık. Başkana bilgiler geldi, yaralananlar olduğu ve şiddet uygulandığına dair. Bahsettiğim kişi Fenerbahçe Kulübü Başkanı. Olayı duyar duymaz, hemen kendi taraftarının problemini çözmek istedi. Kural ihlali olabilir ama o anda onu düşünecek durumda değil. Orada yapılan hareket Fenerbahçe Başkanı'na yakışan bir harekettir. "

"Şuna benziyor, arabada hasta var ama kırmızı ışıkta geçtim"

"Ali Koç'un yaptığı bir başkana yakışan harekettir. Taraftarı mağdur durumda. Şuna benziyor, arabada hasta var ama kırmızı ışıkta geçtim! Öncelik hastadır. Ali Koç o kenardan gitti ama üç yönetici içerden gitti. Sonra bir anda bir şeyler yağmaya bağladı. Ülke nereye gidiyor! Holiganizm normalleştirmesi olacaksa, ben buna karşı her şeyi yapmaya hazırım. Göztepe çok sevdiğim kulüptür, çok da sevdiğim dostlarım var."

"Bu olayları bizim üstümüze yıkmaya çalışıyorlar, yemezler"

"Bu olayları bizim üstümüze yıkmaya çalışıyorlar, yemezler. Acil durumda başkanımız sahaya indi. Başkan zaten tribünlerle muhatap olmadı. Başkan dönerken maç başlıyor. Taraftarımızın güvenliği sağlanmadı, mağdur oldu. Başkanımız da bunu gidermek için oraya gitti."

"Siz stat dışından gitseydiniz diyorsunuz"

"Orada biber gazı kullanıldı. Birçok olay oldu. Başkan en fazla yol hatası yapmış. Stadı bilmiyor, içeriden nasıl gidilir bilmiyor. Stadın dışından gitse saldırıya uğrasaydı 'Sen dışarıda güvenlik dışında kaldın, bıçaklandın. Senin hatan' mı diyecektiniz? Nereden gidecekti? Adamın dışarıda üzerinden formayı aldılar ve yaktılar. Siz stat dışından gitseydiniz diyorsunuz! Yapma ya!"

"Bu kulübün bir başkanı var, kararı kendi verir"

"Taraftarın başına bir şey gelse, ben giderim. Başkan, bana 'Gel' demedi. Bu kulübün bir başkanı var, kararı kendi verir. Taraftarla ilgili yöneticiyi aldı, genel sekreteri aldı ve gitti. Ben de gitseydim, o şekilde oradan geçerdim. Stadın dışına adımımı atmam. Ne olacağı belli mi?"

"Göztepelilere sesleniyorum, 50-100 kişi onları temsil etmez"

"Bu holiganizmle ilgili acil şekilde kanun çıkması lazım. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Bu tip insanlara ömür boyu men vereceksin. Bu arada holigan her yerde olabilir. Göztepelilere sesleniyorum, 50-100 kişi onları temsil etmez."

"Saldıran şahıs normal şekilde hayatına devam ediyor"

"Saldırıya uğradık, devamında saldıran şahıs normal şekilde hayatına devam ediyor. Neden ev hapsinde? Göztepe yönetimine sesleniyorum, siz demeçlerinizde bizi hedef göstermeye kalkarsanız, bu tip insanların arkasında durmaya kalkar ve emniyeti de yanınıza çekmeye çalışırsanız, bu tip şeyler yarın öbür gün başınıza bela olur"

"Kadıköy'de su atan adam iki tribün değiştirmeye çalıştı"

"Kadıköy'de su atan adam iki tribün değiştirmeye çalıştı. Kameralardan takip edildi. Başkan takip etti, ömür boyu men etmek istediklerini söyledi. Ancak bir sene maksimum ceza alabiliyor. Ayrıca adamı alkışlayanlara da ceza verilmesini istiyor."

"Galatasaray'ın stadında Galatasaraylı yönetici saldırıyor ilk olarak"

"Fenerbahçe'ye saldırı olduğu zaman hep yanlış bizde! Galatasaray'ın stadında Galatasaraylı yönetici saldırıyor ilk olarak. Bize oldu mu, hep onu yapmasaydı, etmeseydi. Galatasaraylı yönetici bayrak almaya kalkarken siz hiç 'Bu yanlış' demiyorsunuz. Ne güzel valla. Biz saldırmış olduk yani, ne güzel bir dünya!"

"Teknik olarak Ali Koç'un oraya girmesi yanlış"

"TFF'den 'Bizi destekleyin' gibi beklentimiz yok. Adil olmalarını istiyoruz. Bir açıklama yapmışlar. Teknik olarak Ali Koç'un oraya girmesi yanlış, kabul ediyorum. TFF 'Acil bir işiniz varsa, kırmızıda geçin' diyemez zaten."

"Fenerbahçe'yi galeyana getirme çabası sizi bir yere getirmeyecek"

"Galatasaray'la ilgili yorum yapmadım, saygı duyuyorum o tarafa. Her takımda problemler olabilir. Fenerbahçe'nin kötülüğünden beslenen ve içinde Fenerbahçeli olanlar da var. Fenerbahçe'ye savaş açmış, Fenerbahçeli bir dostumla konuştum. İsmini söylemeyeceğim. 'Yanlış yoldasın, her gün Fenerbahçe düştüğünde geçireyim, onlara saldırayım' düşüncesinin yanlış olduğunu belirttim. Ben bugüne kadar kimseyi üzmedim. Bu tuzağa düşenler yarın kulüpsüz kalacak, bu yolda gidenlerin varabileceği bir yer yok. Fenerbahçe'yi galeyana getirme çabası sizi bir yere getirmeyecek. Taraftar da size uymayacak. Takıma ve hocaya nasıl destek vereceklerini göreceksiniz. Ben sosyal medyadan gelmedim, tribünden geldim. Kenetlendiğimizde stat yıkılıyor. Ben de Galatasaraylıyım diyelim mesela ve çıkıp Galatasaray için kötü şeyler söylersem, herkes bunu konuşur. Fenerbahçe içinde karalama kampanyaları yapıldı ama taraftar bizi seçti ve görevdeyiz."

TIKLAYIN-Fazıl Say’dan imalı Ali Koç paylaşımı: Fenerbahçemiz viski ve puro ikram eder

TIKLAYIN- Göztepe'den Ali Koç açıklaması: Maç devam ederken, taraftarımızı provoke edecek şekilde izinsiz giriş yapılması asla kabul edilemez

TIKLAYIN- Kulüpler Birliği'nden olaylı maçla ilgili açıklama: Tüm paydaşları sağduyuya davet ediyoruz

TIKLAYIN- Galatasaray'dan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama: Tesadüf değil

TIKLAYIN- TFF'den Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası ilk açıklama

TIKLAYIN- Göztepe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlıya ev hapsi

TIKLAYIN- Ali Koç'un "hak mahrumiyeti" cezası tartışma yaratmıştı; Fenerbahçe'den konuyla ilgili açıklama

TIKLAYIN-Göztepe maçında sahaya inen Ali Koç'a yabancı madde isabet etti; sahaya inen akreditasyonlu Fatih Özkan, Koç'u iterek yere düşürdü!

TIKLAYIN-Göztepe - Altay maçında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçuna yardımdan yargılanmış: Koç'a fiziksel müdahalede bulunan Özkan gözaltına alındı

TIKLAYIN-Göztepe maçı sonrası Fenerbahçe TV ekranında tepki: Terörü lanetliyoruz!

TIKLAYIN - Mourinho, Ali Koç'un sahaya girmesi hakkında konuştu: Sahadaki hiçbir oyuncu ne olduğunu anlamadı

TIKLAYIN-İsmail Yüksek, Ali Koç'a yapılan saldırıya tepki gösterdi: Nedir bu düşmanlık!

TIKLAYIN- Ali Koç olaylı Göztepe maçında yere düştü, karışan saha gündem oldu: “Ali Koç, 90 günlük hak mahrumiyeti bitmeden nasıl stada giriyor?”

TIKLAYIN-Ali Koç sahaya girdi, bir görevlinin müdahalesiyle yere düştü, maç durdu: İşte kare kare yaşananlar

TIKLAYIN-Şekip Mosturoğlu, olaylı Göztepe maçını değerlendirdi: Fenerbahçe düşmanlarının topuyla tüfeğiyle saldırıya geçtiği organize bir eylem