Gündem

Fenerbahçe'de tarihi Genel Kurul: Aziz Yıldırım, seçimin 'anti demokratik' olduğunu söyleyerek stadyumu terk etti; Ali Koç, Yıldırım'a 'son kez' çağrı yaptı

08 Haziran 2024 10:38

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve 2018’de Kongre’de yenerek 20 yıllık başkanlığını sonlandırdığı Aziz Yıldırım’ın karşı karşıya geldiği Olağan Seçimli Genel Kurul, yüksek gerilimle başladı. Yıldırım, Vefa Küçük’ün ‘anti demokratik’ şekilde Genel Kurul Kongre Başkanlığı’na seçildiğini söyleyerek, stadyumu terk etti. Koç, Aziz Yıldırım'ın 2018'de göreve bıraktığında kulübün 'uçan kuşa borcu' olduğunu söyledi ve kendisini 'son kez' canlı yayına davet etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda bugün başladı. Kongre’nin ilk gününde kulüp yöneticileri ve kongre üyeleri konuşmalarını yapacak. Bugün, başkan adaylarının da konuşma yapması bekleniyordu, ancak Yıldırım’ın Genel Kurul’u terk etmesinin ardından sadece Koç kürsüye çıktı.

Kongre’nin açılışını kulübün yöneticilerinden Fethi Pekin yaptı. Konuşmasında birliktelik vurgusu yapan Pekin, ‘’El ele verip Fenerbahçemizi daha da ileriye taşıyacak kararları almak için bir araya geldik. Unutmayalım ki sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun kazananın Fenerbahçe olmasını diliyorum. Çünkü en büyük zafer beraber hareket etmektir. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız’’ dedi. 

Kongre'nin ikinci gününde, Fenerbahçe'yi önümüzdeki 3 sene boyunca yönetecek başkan ve yönetimini belirleyecek seçim için kongre üyeleri oy kullanacak. 

Kongre üyeleri, Genel Kurul Kongre Başkanlığı’nı yapmak üzere Vefa Küçük’ü seçti. T24’ün aldığı bilgiye göre Yıldırım tarafı, el kaldırılarak yapılan oylamanın sonuçlarının doğru sayılmadığını söyleyerek itirazda bulundu. Genel kurulları Fenerbahçe’de geleneksel olarak Divan Kurulu Başkanları yönetse de; Başkan Ali Koç, Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu’nun Yıldırım yönünde kongre üyelerini aradığını iddia ederek Genel Kurul’u yönetmesine karşı çıkmıştı. Koç, ayrıca seçilmesi durumunda Mosturoğlu ile çalışmayacağını söylemişti.

Küçük’ün seçilmesi, Genel Kurul’da tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Tribünlerin Koç destekçilerinin yoğun olduğu tarafından Küçük’e destek tezahüratları yükselirken, Yıldırım destekçileri Küçük’ü yuhaladı ve ‘’Şefik başkan’’ tezahüratları yaptı.

Yıldırım, Koç yönetiminin raporlarını sunduğu sırada sahneye çıkarak seçimin ‘anti demokratik’ olduğunu savundu ve stadyumu terk etti.

Yıldırım’dan Küçük’e: Seçilmeden orada oturuyorsun

Yıldırım, Fenerbahçe yöneticisi ve eski TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in konuşma yaptığı sırada kürsüye çıktı. Genel Kurul’u yönetmekle görevlendirilen Küçük, ‘’Sayın Aziz Yıldırım, benden izin almadan koşmayın lütfen’’ dedi.

Yıldırım, Küçük’e mikrofonla tepki göstererek, ‘’Ben alırım. Sen orada seçilmeden oturdun’’ dedi.

Yıldırım stadyumu terk etti

Yıldırım’ın kürsüye gelmesinin ardından stadyumun ortasında kurulan sahnede taraflar arası kısa süreli bir tartışma yaşandı. 

Yıldırım, bunun ardından tekrar kürsüye çıkarak, ‘’Sevgili Fenerbahçeliler, yapılan seçim gayri demokratik bir seçim olduğu için buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Arkadaşlarımdan isteyen kalabilir isteyen ayrılır. Hepinize teşekkür ederim’’ dedi ve stadyumu terk etti.

Yıldırım cephesinden itiraz

T24'ün aldığı bilgiye göre Yıldırım cephesi, Genel Kurul Kongre Başkanlığı seçiminde usul hatası yapıldığı ve oylamada sorun olduğu iddiasıyla Küçük'ün seçilmesine itiraz etti.

Fethi Pekin, Kongre'nin açılışında Genel Kurul Kongre Başkanı'nın 'el kaldırarak' seçileceğini söyledi. Oylamanın yakın gözükmesine rağmen Küçük başkan ilan edildi. 

Alınan bilgiye göre Yıldırım cephesinden Savaş Adalet, itirazlarını Fethi Pekin'e iletti.

Adayların listelerinde kimler var?

Fenerbahçe Başkanı Koç, Yıldırım'la karşı karşıya geleceği seçim için listesini güçlendirdi. Koç'un listesine kattığı en dikkat çekici isim, medya patronu Acun Ilıcalı oldu. 

Yıldırım ise, eski yönetimlerinden yöneticiler ve yeni isimleri karmaladığı bir liste hazırladı. Yıldırım'ın listesinde eski Fenerbahçe yöneticisi Nihat Özdemir'in kızı ve Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir yer alıyor. 

Koç'un yönetim kurulu listesindeki isimler şöyle: Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya ve Selma Rodopman.

Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde yer alan isimler şöyle: Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim ve Tuna Akın.

Ilıcalı: Yıldırım'ın suçlamaları Mourinho'nun kulağına gitmedi mi sanıyorsunuz?

Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde bulunan ve teknik direktör Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye imza atmasında önemli rol oynadığı belirtilen Acun Ilıcalı, Genel Kurul'daki konuşmasında, ''Zor bir seçim dönemindeyiz. Böyle bir görev için başkanımız beni aradığı zaman gurur duydum ve seçim döneminde belli programlarda belli yerlerde projelerimizi anlatmak istedim ve bununla ilgili de hevesle kolları sıvayarak 20 gündür bir görev yapıyorum. Seçimi kazanamazsak da gururla devredeceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Ilıcalı, ''Güçlü Fenerbahçe, yenilmez Fenerbahçe, Avrupa şampiyonluğunu zorlayan Fenerbahçe’yi hayata geçirmek için 24 saat çalışıyoruz buna emin olabilirsiniz. Arkadaşlar geleceğe bakmamız lazım. Birbirimizi karalayarak aşağıya çekmememiz lazım çamur atmayıp birlik olmamız lazım şu andaki tek eksiğimiz birlik'' diye konuştu.

Ilıcalı, Yıldırım'ın kendisiyle ilgili suçlamaları hakkında şunları söyledi: 

''Biliyorsunuz göreve davet edildikten sonra şahsıma atılmadık çamur kalmadı. Fanatik diğer kulüp hesaplarından da  kendi fanatik hesaplarımızdan da insanlar demediklerini bırakmadı. Önemli değil ama sayın Aziz Yıldırım'ın hakkımdaki suçlamaları çok üzücü. Çok yakın dostluğumuz vardı. Defalarca şeref tribününde beni ağırladı. Ben onu zor durumda hapisteyken ziyaret ettim. Başka da bir şey yaşamadık. Benim tek yaptığım Fenerbahçeli kendini Fenerbahçe’ye adamış diğer başkan adayına desteğimi sunmaktı. Fenerbahçeliyim başkan kimse onu destekliyorum. Bundan sonra sayın Aziz Yıldırım çok ağır şeyler söyledi ben onlara cevap vermek istemiyorum kendisini mahkemeye verdim zaten adalet gerekli cevabı verecek. Namusuna şerefine iftira atmak seçim kazanmaktan daha önemli olmamalı. Bir seçim kazanmak için her yol mübah mıdır? Her şey yapılabilir mi? Biz Fenerbahçeli değil miyiz? Biz kahrolalım ölelim sayın aziz yıldırım da başkan olsun. Üzücü bir durum. Kendim ile ilgili konuşmayacağım. Burayı geçin. Beni yaralayan ve üzen kısma geliyorum. Yine seçim karalama kampanyasında son karalanan ismi söylüyorum. Kulübümüz Fenerbahçe hatırlarsınız irfan Can transferi ile ilgili kulübümüzü şikâyet edebileceğini söylemişti. Bahsettiği kulüp Fenerbahçe bizim kulübümüz. Son başımıza gelen olay bence çok çok üzücü hatırlarsanız Jose Mourinho’nun anlaşma sürecinde ben de olayın içerisindeydim ve hocamız bizim teklifimizi kabul etti burada maddiyatın önemli olmadığını Fenerbahçe ile çalışmak istediğini söyledi. Bu bana gurur verdi kendisine buradan teşekkür ediyorum. Siz kalkıp Mourinho’nun menajerine açıktan para verdiniz derseniz ve bunu iddia ederseniz olmaz Suçlamaları söylüyorum sizlere 1 Fenerbahçe, 2 Jose Mourinho’nun menajeri, 3 dolayısıyla Jose Mourinho. Yani şunu demek istiyorsunuz. Açıktan vergi mi kaçırıyor diyorsunuz ne diyorsunuz. Herhalde öyle bir şey. Ben anlamadım neden böyle bir iddia var. Bu çok üzücü bir durum ama bu konu teknik direktörümüz Jose Mourinho’nun kulağına gitmedi mi zannediyorsunuz.

Şimdi soruyorum bizim futbol ekibimiz olarak başkanımız ortaya bir vizyon koydu. Ben varım, Mário Branco var, Jose Mourinho var, Acun Ilıcalı var. Böyle bir dörtlü olduk bence de hayatımda en mutlu olarak çalıştığım dörtlü diyebilirim size. Şimdi bu dörtlü karşısında yarın öbür gün siz Jose Mourinho ile çalışırsanız. Hocamızın yüzüne nasıl bakacaksınız. Adamın en yakın arkadaşlarından biri olan menajerine komisyon aldı dediniz. Menajeri Mendez dünyanın en büyük menajerlik şirketlerinden birisi. Siz diyorsunuz ki komisyon aldı. Arkadaşlar dün değil evvelsi akşam sevgili hocamız beni aradı bu olanlar doğru mu dedi. Ben de maalesef evet dedim. Son derece üzüldü son derece kırıldı ve son derece şaşkın. Yani diyor ki bana neden çamur atıyorlar anlamadım. Daha gelmeden şu tribünlerin kucakladığı Jose Mourinho’ya çamur atmayı becerdiniz. Böyle dünya markasısınız dünyanın her yerinde hocalık yapabilirsiniz. Fenerbahçenin projelerini beğenmişsiniz geliyorsunuz daha gelmeden menajeri komisyon aldı şeklinde suçlayan bir ekip var. Haydi hayırlı olsun inşallah kazanırsanız beraber çalışabilirsiniz. Şimdi ben şuna parmak basmak istiyorum. Biz bir bütün olmak zorundayız ama birbirimizi karaladığımız zaman Fenerbahçe’yi karalamış oluyoruz. Bunu hiç düşünmüyor musunuz?''

'Tarihin en güçlü kadrosunu kurmak için her günümü vereceğim'

Seçildikleri durumda futbolda çok güçlü bir kadro kuracaklarını vurgulayan Ilıcalı, ''Başkanımız kendini Fenerbahçeye adamış, Fenerbahçe’nin finansallarını rüya gibi bir noktaya getirmiş durumda şu anda. Onun yanında ona destek olarak inşallah güçlü bir kadro değil tarihin en güçlü kadrosunu kurmak için her günümü vereceğim.'' ifadelerini kullandı.

Ilıcalı, kürsüden telefonuyla Kongre üyelerinin Jose Mourinho için tezahürat yaptığı bir video da çekti ve teknik direktöre göndereceğini söyledi.

Acun Ilıcalı'ya 'Fatih Terim mi Mourinho mu' sorusu

Fenerium tribününün Yıldırım destekçilerinin bulunduğu bölümünden Ilıcalı'nın konuşması sırasında bir kişi, ''Fatih Terim mi Jose Mourinho mu?'' diye bağırdı. Bunun ardından Ilıcalı'nın konuşmasına kısa süre ara verdi. Ilıcalı, geçmişte katıldığı bir yayında bu soruya ''Terim'' yanıtını vermişti. 

Yıldırım, seçim ofisinde açıklama yaptı: Çekilme falan yok

Stadyum'dan ayrılan Aziz Yıldırım, stadyumda Kongre üyelerinin konuştuğu sırada Altınizade'deki ofisinde bir konuşma yaptı ve seçimlerden çekileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yıldırım, "Derdimiz seçimi kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması" diyerek, seçim sürecindeki amacının kulübün yararına olduğunu belirtti. Genel Kurul'da yaşananları eleştirirken, aynı zamanda "Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Biz bir gün öleceğiz" şeklindeki sözleriyle adaylıktan çekilmeyeceğini de açıkça ifade etti.

Divan başkanlığı seçimlerinin 'oldu bittiye' getirildiğini söyleyen Yıldırım, "Divan başkanlığı seçiminin nasıl oldu bittiye getirildiğini hepiniz gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyüdükçe ortalık gerildi. Yer yer kavgalar çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alınmıştır. Görevli adı altında da içeri insanlar alınmıştır. Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmaktı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey 'Gerekirse kavga edelim.' dedi. Bu provokasyonları yapanlar yarın bir gün kulübün sahibi gibi davranırsa ben hiç şaşırmayacağım. Herkes bunu düşünerek oy kullansın'' diye konuştu.

Yıldırım, stadyumdan ayrılma kararıyla ilgili de şunları söyledi: 

''Benim orada kalmam (Kongre) Fenerbahçe'ye zarar verecekti, kavga çıkacaktı. Onu engellemek için ayrıldım. Düzeltmek için hiçbir şey yapmadılar, çok gerginler. Biz sakiniz. Ben zaten 1 aydır yaptığım konuşmalarla Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını kaldırdım, onlara yön verdim. Ben hedefime ulaştım''

Açıklamanın tamamı için tıklayın - Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım: Korkaklar her gün, cesurlar bir gün ölür; biz bir gün öleceğiz, çekilme falan yok!

Yıldırım, seçim konuşmasını yazılı olarak yayımladı

Fenerbahçe Olağan Seçimli Kongresi'nin başında Vefa Küçük'ün 'anti demokratik' Genel Kurul Kongre Başkanı seçildiğini söyleyerek stadyumu terk eden başkan adayı Aziz Yıldırım, normal şartlarda bugün yapacağı konuşmayı yazılı olarak yayımladı.

Yıldırım'ın ofisinde paylaşılan konuşmaya göre Koç kürsüde, ''İş insanı Ali Bey’in Fenerbahçe sevgisini, sadakatini, fedakarlığını tartışmıyorum. Ancak kendisi  Fenerbahçe’nin haklarını savunmak konusunda maalesef yeterli dirayete ve dirence sahip değil'' diyecekti.

''Ali Bey malesef okulda sürekli dayak yiyip, eve gelince her şeyi kırıp döken, şımarık bir çocuk gibi davranıyor'' ifadelerini kullanan Yıldırım, ''Bu süreçleri doğru yönetemedikleri için de Fenerbahçemiz sürekli olarak hırpalanıyor'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, normal şartlarda aday olmayı düşünmediğini, ancak ''Ancak Fenerbahçe’nin maruz kaldığı haksızlıklar ve mevcut yönetimin bu duruma karşı gereken tepkiyi gösterememesi, süreci doğru yönetememesi'' gerekçesiyle tekrar aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Konuşma metninin tamamı için tıklayın - Genel Kurul'u terk eden Aziz Yıldırım, seçim konuşmasını paylaştı: Ali Koç okulda sürekli dayak yiyip, eve gelip kırıp döken şımarık çocuk gibi davranıyor

Ali Koç sarı, Aziz Yıldırım beyaz pusula

Pazar ünü yapılacak seçimde Ali Koç'un listesi sarı, Aziz Yıldırım'ın listesi beyaz pusulada yer alacak. Genel Kurulu yöneten Vefa Küçük, normal şartlarda renkler için çekim yapılacağını, ancak Yıldırım stadyumda olmadığı için önceki konuşmalar doğrultusunda bu yönde karar verdiğini belirtti.

Koç ve yönetimi ibra edildi

Fenerbahçe Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu, idari ve mali açıdan Genel Kurul'da yapılan oylamayla ibra edildi.

Ali Koç'un seçim konuşması

Genel Kurul'un birinci gününde son olarak sahneye Fenerbahçe Başkanı Ali Koç çıktı. Aziz Yıldırım'ın stadyumu terk etmesine ithafen ''6 senedir çok istediğim buluşma bugün gerçekleşecekti ama yine olmadı'' dedi.

Koç'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sayın Divan kurulu başkanım Değerli heyet üyelerimiz, kader birliği yaptığım yönetim kurulundaki arkadaşlarım, saygıdeğer genel kurul üyelerimiz ve ekran başında izleyen milyonlarca değerli Fenerbahçeliler. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Fenerbahçelilik aşkıyla kucaklıyorum. Bugün ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ruhumun ruhunuza en ihtiyaç duyduğu bir dönemde yani fenerbahçelilik ruhunuza yani buraya geldiniz. 9 bin kişi bugün gelmiş. kayıt yapmış. Buraya geldiniz. Gerek Aziz Yıldırım’ı gerek şahsımı desteklediniz. Sadece beni destekleyenleri değil, sayın Aziz Yıldırım’ı destekleyenleri de canı gönülden şahsı ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum. Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık.

'6 senedir hayal ettiğim buluşma yine olmadı'

Tabii çok farklı bir gün bekliyorduk. Özellikle ben… Neden farklı bir gün bekliyordum. Çünkü 6 senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama olmadı yine olmadı. O kadar çok şey söylendi ve yapıldı ki son 6 ayda ama özellikle son 2 haftada.insan olan insan buna cevap veremediği zaman atıla iftiralarda söylenen yalanlarda bir gram bile doğruluk payı olmadığı zaman ve bunu cevaplayamadığınız zaman isyan ediyorsunuz. Ben bugün 10 binlerce kongre üyemizin milyonlarca taraftarımızın huzurlarında Fenerbahçe’nin bundan sonraki 3 yıllık liderini, başkanını seçecek olan sizlere en doğru bilgilendirmeyi sunmayı hedefliyordum. Benim en büyük hayalim öncelikle 3 sene sonra kayıtsız şartsız son 6 senede benim arkadaşlarımı destekleyen yeri geldiği zaman ağır eleştiren, ama Fenerbahçe olduğu için bizleri destekleyen insanlara bundan 3 sene sonra ‘iyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, iyi ki ona dayanacak gücü vermişiz, bakın iş nereden nereye geldi’ ama bununla beraber karşıma kaldırım taşı çıksa dahi ona oy verirdim diyen, pek çok sebep ile eleştiren - bir kısmı haklı sebepler-, kayıtsız şartsız beni ve arkadaşlarımı istemeyenlerin de 'Adam dayanmış şimdi biz de onu destekleyelim diyebilmeleri' seçildiğimiz takdirde. Yani bunu yaptığımız zaman becerebilirsek ne demektir biliyor musunuz? Bir, Fenerbahçe çok başarılı oluyor demektir. İki, Fenerbahçe bir ve bütün demektir.

'Aziz Yıldırım yokken söyleyeceğim şeyleri söyleyemem'

İnşallah o günleri de hep beraber yaşayacağız, göreceğiz, tecrübe edeceğiz. Şimdi ben burada çok şey anlatacaktım, çok şey söyleyecektim. Bugüne kadar 3-5 kişinin, bilemediniz 10 kişinin bildiği şeyleri istemeyerek 6 yıl boyunca içime attığım şeyleri sizler ile paylaşacaktım detaylı bir şekilde. Ama ben mertçe savaşmayı insanların gözünün içine bakarak mücadele etmeyi, arkadan konuşmadan doğrucu davut edasıyla insanların yüzüne söyleyen bir insan olarak söyleyeceğim şeyleri ,söyleyeceğim kişi burada olmadığı için; yüzüne bakmayacağım için; mertçe söyleyemeyeceğim için ne kadarını söyleyebilirim emin değilim.

Arkadaşlar biz devasa bir gücüz. 6 seneyi beraber geçirdik. Bana sorarsanız futbol dışında 6 senede geldiğimiz nokta itibariyle çok önemli mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Özellikle finans ve stratejik konularda. Ama bununla beraber yine futbol dışında tüm takım branşlarında ve olimpik şubelerde çok büyük başarılar elde ettiğimiz; ezeli rakiplerimizi ya ezdiğimiz ya da hiç onlar ile yarışmayıp devlet müessese takımlarıyla yarıştığımız alanlarda da başarı sağladık. Çok şey anlatırdım, bugün anlatıldı. Oradan aldık buralara getirdik ama şunu söylemek istiyorum. Borç şuydu, borç buydu, yok yanlış hesapladın, öyle muhasebe…

Hepsini bir yere koyun, biz bugün, dün Avrupa'nın batma riski en yüksek takımından kalkıp Jose Mourinho’yu transfer edebilecek konuma geldik arkadaşlar. Bunu kim küçümsüyorsa art niyetlidir. Biz o günlerden o zamanki başkanın ‘bu kulüp batmış’ gibi kendi ağzından çıkan sözlerden geçen sene kurduğumuz takımı kurabiliyorsak bu çok büyük bir başarıdır. Geminin doğru istikamete, doğru rotaya girdiğinin en büyük işaretidir. Ama daha yeni başlıyoruz oraları rayına soktuk oralara yatırımlara devam edeceğiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıysan kulübün için, renklerin için, milyonlar için elinden ne geliyorsa yapmak zarureti zaten vardır. Biz bu bilinçle hareket ettik. Bilerek isteyerek hiçbir şekilde Fenerbahçe’ye yanlış yapmadık, bir gram niyetimizi sorgulayamazsınız. Kararlarımızı, hatalarımızı, her şeyimizi eleştirebilirsiniz ama hiçbir zaman biz ve ben için değil, Fenerbahçe için ne varsa yaptık. geldiğimiz nokta itibarıyla 6 yılın öyküsü hakkında şunu söylemek istiyorum: Biz kulübü aldığımızda Avrupa'nın en kötü kulüplerinden biriydik finansal olarak. sonra dünyada pandemi oldu Türkiye’de ekonomi alt üst oldu, faizler uçtu, enflasyon uçtu, bizim için en önemli olan, kur 5’lerden 35 ‘lere geldi. 6 yılda 100 milyon dolar yayın ihalesi kaybımız var. Ama neden bunu söylüyorum, kulüp kendi ağızlarıyla 'Batmış' diyenler o hale getirmişlerdi. Susacaklarına bel altı vuruyorlar.

Aziz Yıldırım'a 'son' çağrı

Bugün bazı gerçekleri suratlarına bakarak söyleyecektim. Ayrılış şekline içim acıdı. Demokrasimize yakışmadı. İddialarının altının hepsi boş. Bir de konuşmayı basına vermişler. Yoksunuz burada. Sayın Başkan çok geç değil. Saat 5'e geliyor. Akşam istediğiniz yerde televizyona çıkalım.

Hadi burada size muhtelif sebeplerden hakkınız yendiğini savunabilirsiniz, bize göre öyle değil, kameralarda kayıtlı mevcut. Bizi çok yere şikayet ettiniz, şimdi de İçişleri Bakanlığı'na şikayet ediyorsunuz. Fırsat bu fırsat. Konuşmanızı yapamadınız.

'Genel seçim gibi' Genel Kurul

Fenerbahçe'de Koç-Yıldırım seçimine giden süreç, Türkiye'nin gündeminde geniş yer buldu. İki aday da televizyon kanallarına sıkça konuk olurken, özellikle Ali Koç İstanbul'un neredeyse her ilçesine reklamlar verdi. Seçim günü de Kadıköy, iki adayın poster ve reklamlarıyla süslendi.

 


Bu haberin hazırlanmasına T24 Haber Merkezi'nden Can Öztürk katkıda bulunmuştur.