Spor

Fenerbahçe derbiye kayıpsız ilerliyor

Sarı-lacivertli takım yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı

16 Eylül 2024 12:13

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ederek Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 32 maça çıkarırken, Galatasaray derbisi öncesinde kayıp da yaşamadı.

Süper Lig'in 5’inci haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya konuk oldu. Sarı-lacivertliler, Allan Saint-Maximin ve penaltıdan Dusan Tadic'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan Fenerbahçe, Kasımpaşa maçıyla bu seriyi 32 maça çıkardı.

Ligde üst üste 3'üncü galibiyetini alan sarı-lacivertliler puanını 13'e yükseltti ve ligin 6'ncı haftasında 21 Eylül Cumartesi günü evinde karşılaşacağı Galatasaray derbisi öncesinde kayıp yaşamadı.

Tadic 3 golü buldu

Edin Dzeko'nun yedek beklediği maçta sahaya kaptan olarak çıkan Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Dusan Tadic, 1 gol ve 1 asistlik katkı yaptı. 22’nci dakikada Allan Saint-Maximin’in attığı golde asisti yapan Tadic, 39’uncu dakikada ise Allan Saint-Maximin’in kazandırdığı penaltı vuruşunu gole çevirdi.

Ligde ilk gollerini Alanyaspor'a karşı kaydeden 35 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa müsabakasıyla 3'üncü golüne ulaştı ve derbi öncesinde güven verdi.

Fenerbahçe'nin Al-Ahli’den kiralık olarak kadrosuna katığı Fransız futbolcu Allan Saint-Maximin, sarı-lacivertli formayla ilk golünü Kasımpaşa'ya karşı kaydetti. Bu sezon 7 maçta forma giyen 27 yaşındaki futbolcunun 1 gol ve 3 asistlik katkısı bulunuyor