Spor

Fenerbahçe, Lazar Samardzic için resmen devreye girdi; işte teklif edilen rakam!

Orta sahayı güçlendirmek isteyen sarı-lacivertli takım Jose Mourinho'nun çok istediği genç yıldız için ilk adımı attı

28 Haziran 2024 13:38

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Sarı lacivertliler, Udinese'den Lazar Samardzic için resmi girişimlere başladı.

Yeni sezon hazırlıklarına dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde start veren Fenerbahçe’de transfer harekatı da hız kazandı. İlk olarak Karagümrük’ten gurbetçi sol bek Levent Mercan’ı kadrosuna katan ve Mert Hakan Yandaş ile yeni sözleşme imzalayan sarı-lacivertli takım, orta saha takviyesi için de somut bir adım attı ve Lazar Samardzic’e teklif yaptı.

Fenerbahçe bir süredir peşinde olduğu Udinese forması giyen Lazar Samardzic için somut adım attı. Sarı-lacivertliler, İtalyan ekibine resmi teklifi yaptı.

NTV Spor'un haberine göre İtalyanlar 22 yaşındaki orta saha için minimum 20 milyon euro talep ediyor. Fenerbahçe ise bonuslar içeren 15 milyon euroluk bir teklif sundu, görüşmeler sürüyor. Genç oyuncunun Serie A'dan da bir çok talibi var.

Duran top ustası

Geçen sezon ligi alt sıralarda tamamlayan Udinese’den ayrılmak isteyen Samardzic’in kariyerini Türkiye’de sürdürmeye sıcak baktığı biliniyor.

Transfermarkt’ta bonservis değeri 20 milyon euro olarak görünen Samardzic’in takımıyla kontratı 2026 yılında sona eriyor. 8 ve 10 numara pozisyonlarında görev yapabilen solak orta saha oyuncusu yüksek tekniği, yaratıcılığı ve pas kalitesiyle dikkatleri çekerken, geride bıraktığımız sezonda İtalyan futbolunun en iyi duran topçularından biri olarak dikkat çekmişti. Sezonu altı gol ve iki asistle tamamlayan Samardzic takımının ligde kalmasında kilit rol oynamıştı.