Spor

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

15 Ağustos 2024 11:11

Şampiyonlar Ligi'nden elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne geçiş yapan Fenerbahçe, kura çekimine ikinci torbadan katılacak.

Fransa'nın Lille takımına elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

UEFA, turnuvalarda bu sezon yeni formatı hayata geçiriyor. Kupa 2’de 36 takımlı lig olacak. Ancak her takım sadece 8 maça çıkacak.

Fenerbahçe, kuraya 2. torbadan katılsa da artık bunun da çok önemi kalmadı. Çünkü her ekip, kendi torbası da dahil olmak üzere her torbadan 2’şer rakiple eşleşip 4’ü içeride ve 4’ü deplasmanda olmak üzere 8 karşılaşma oynayacak. Ligi ilk 8’de bitiren takımlar son 16 turuna, 9 ile 24. sıra arasındaki ekipler ise birbirleriyle eşleşecekleri Play-Off turuna kalacak.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; henüz Avrupa Ligi’nde eleme aşaması devam ediyor ancak Fenerbahçe’nin muhtemel rakiplerinden bazıları belli oldu.

Jose Mourinho’nun bir dönem görev yaptığı 4 kulüp; Porto, Manchester United, Tottenham ve Roma, Fenerbahçe ile eşleşebilir. Ayrıca Frankfurt, Sociedad, Lyon, Olympiakos, Athletic Bilbao ve Nice gibi takımlar da Sarı-Lacivertliler’in muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.

Ayrıca Frankfurt, Sociedad, Lyon, Olympiakos, Athletic Bilbao ve Nice gibi takımlar da Sarı-Lacivertliler’in muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.