Spor

Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım: Korkaklar her gün, cesurlar bir gün ölür; biz bir gün öleceğiz, çekilme falan yok!

08 Haziran 2024 13:30

T24 Haber Merkezi

Fenerbahçe'nin eski başkanı ve başkan adayı Aziz Yıldırım, Olağan Seçimli Genel Kurul'un ilk gününde seçimi yönetecek kurulun seçimlerinin "oldu bittiye" getirilmesiyle ilgili ciddi iddialarda bulundu. Yıldırım, Altunizade'deki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecinin gergin geçtiğini ve kavgaların yaşandığını belirtti. Fenerbahçe camiasının birlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Kavga etmeyi tercih edenleri Fenerbahçe'nin vicdanına havale ediyorum" dedi.

Toplantıda ayrıca, yeni teknik direktör José Mourinho üzerinden yapılan tartışmaların yanlış olduğuna değinerek, herkesin Mourinho'ya saygı göstermesi gerektiğini ifade etti. Seçim sürecinde yaşanan usulsüzlükler ve yetersiz sayım iddialarına değinen Yıldırım, seçimin adil bir şekilde gerçekleşmediğini öne sürdü.

Yıldırım, "Derdimiz seçimi kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması" diyerek, seçim sürecindeki amacının kulübün yararına olduğunu belirtti. Genel Kurul'da yaşananları eleştirirken, aynı zamanda "Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Biz bir gün öleceğiz" şeklindeki sözleriyle adaylıktan çekilmeyeceğini de açıkça ifade etti.

Aziz Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Oldu bittiye getirildi"

"Divan başkanlığı seçiminin nasıl oldu bittiye getirildiğini hepiniz gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyüdükçe ortalık gerildi. Yer yer kavgalar çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alınmıştır. Görevli adı altında da içeri insanlar alınmıştır. Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmaktı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey 'Gerekirse kavga edelim.' dedi. Bu provokasyonları yapanlar yarın bir gün kulübün sahibi gibi davranırsa ben hiç şaşırmayacağım. Herkes bunu düşünerek oy kullansın. 

"Kavga etmeyi tercih edenleri Fenerbahçe'nin vicdanına havale ediyorum"

Camianın birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Ben gerilimi tırmandırmamak için genel kuruldan ayrıldım. Kavga etmeyi tercih edenleri, Fenerbahçe'nin vicdanına havale ediyorum. Mourinho üzerinden fayda sağlamak yanlıştır. Mourinho, Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür. Onu tartışmaya açmamak lazım. Herkesin ona saygı duyması gerekiyor. Holdinglerin takımı Fenerbahçe mi yoksa halkın takımı Fenerbahçe mi? Yarın bunu oylayacağız.

"Derdimiz seçimi kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması"

Bütün delegelerimizi yarın stadyuma bekliyorum. Ben de sabah erken saatlerden itibaren orada olacağım ve seçim bitene kadar da oradan ayrılmayacağım. Bizi derdimiz seçimi kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması. Oylama yapıyor 'oy birliği' diyor. Nasıl oy birliği? Ben reddettim bunu. Şekip Bey’in (Mosturoğlu) oyu fazlaydı. Karşı taraf çift el kaldırıyor. Düzgün bir ekiple sayım yapmak gerekirdi. Tribünlerde üst katlarda insanlar oy kullanıyor, bunlar sayılmadı. Kale arkasında el kaldırıyorlar, sayılmıyor. Böyle seçim mi olur? Kongreye gelen insanlar amigoluk yapmayacaklar. İki taraf için de aynısını söylüyorum. Stada maça gelmiş gibi geliyorlar. Bu yanlış. Ayırmadan söylüyorum, kimse bu şekilde davranamaz.

Halkın Fenerbahçe'si

Ben hiçbir zaman ortamı germedim, sakin konuştum. Kim kazanırsa kazansın, Fenerbahçe kazansın. Holdinglerin Fenerbahçe'si mi, halkın Fenerbahçe'si mi? Delegeler karar versin. 'Şekip Bey ile çalışmayacağım' diyor. Seçilerek gelmiş adam oraya, böyle saçma şey mi olur? 

"Kalsaydım, kongre zarar görecekti"

Benim orada kalmam (Kongre) Fenerbahçe'ye zarar verecekti, kavga çıkacaktı. Onu engellemek için ayrıldım. Düzeltmek için hiçbir şey yapmadılar, çok gerginler. Biz sakiniz. Ben zaten 1 aydır yaptığım konuşmalarla Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını kaldırdım, onlara yön verdim. Ben hedefime ulaştım.

"Adaylıktan çekilmiyorum"

Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Biz bir gün öleceğiz. Öyle korkma ve çekilme falan yok. Sürprizim vardı, konuşsaydım. Divan'a 50 milyon dolar teminat mektubu getirecektim, 'Şampiyon yapamazsam bunu Fenerbahçe'ye hibe ediyorum' diyecektim."

Ne olmuştu?

Fenerbahçe'de kongrenin ilk gününde seçimi yönetecek kurul belirlendi. El kaldırma usulüyle yapılan seçimde Ali Koç'un önerdiği Vefa Küçük'ün seçimi yönetmesi kararlaştırıldı. Aziz Yıldırım cephesi ise asıl kazananın kendi önerdiği Şekip Mosturoğlu olduğunu öne sürdü.

Aziz Yıldırım, Erol Bilecik'in mali tablolarını sunması sırasında kürsüye gelerek konuşmaya çalıştı. Vefa Küçük, bu esnada 'Benden izin almadınız' dedi. Aziz Yıldırım ise 'Sen seçilmeden o koltukta oturuyorsun' dedi. Ali Koç bu sırada Aziz Yıldırım'ın yanına gelerek konuştu.

Vefa Küçük, "Kürsü işgal edilmiştir. Kürsüyü boşaltacağız." dedi. Bu sözlerinden 1 dakika sonra Aziz Yıldırım'a 30 saniye söz hakkı tanıyacağını açıkladı. Ardından Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti.

TIKLAYIN - Fenerbahçe'de tarihi Genel Kurul başladı: Aziz Yıldırım, seçimin 'anti demokratik' olduğunu söyleyerek Kongre'den ayrıldı