Gündem

Figen Yüksekdağ’a da sahte haber: Demirtaş'ın avukatı olduğunu söyleyen kişi, "annen kaza geçirdi" demiş

Benzer bir olay, Selahattin Demirtaş’ın da başına gelmişti, kendisini Başak Demirtaş olarak tanıtan bir kişi, kaza yaptıklarını ve büyük kızlarının ağır yaralandığı söylemişti

23 Ocak 2023 12:42

Kendisini eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman olarak tanıtan bir kişinin, Kandıra Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı arayarak, annesinin kaza geçirdiğini ve ağır yaralandığını söylediği ortaya çıktı.

Demirtaş’ın avukatı Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Demirtaş’ın başına gelen olaya ilişkin bir haberi alıntılayarak, Bir süre önce, kendini Avukat Mahsuni Karaman olarak tanıtan bir kişi, Kandıra Cezaevini arayıp Figen Yüksekdağ’ın ailesiyle ilgili de benzer bir beyanda bulunmuştu. Bu aşağılık kötülüğün de organize olduğu kesin” ifadelerine yer verdi.

Medyascope'tan Ferit Aslan’a konuşan Karaman, söz konusu kişi ile ilgili Yüksekdağ’ın avukatlarının suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Karaman, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yaşadığı olayların, "organize" olduğunu kaydederek, "Ben, hiç Figen Yüksekdağ ile görüşmedim. Yaklaşık 2 ay önce benim adım kullanılarak aranıyor ve annesinin kaza geçirip ağır yaralandığı söyleniyor. Bu işin organize olduğuna inanıyorum” dedi.

Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayan Ş.P. isimli bir kişi de daha önce kendisini Başak Demirtaş olarak tanıtarak, kaza yaptıklarını ve büyük kızlarının ağır yaralandığı söylemişti.

TIKLAYIN - Kendini “Başak Demirtaş” olarak tanıtıp cezaevini arayarak “Kaza yaptık, kızımız ağır yaralı” diyen kişi hakkında takipsizlik kararı