Gündem

Fikret Bila: Teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözleri iktidar çevrelerinde rahatsızlık yarattı fakat gerçek beka sorunu bambaşka

"Türkiye’de beka sorunu olarak görülecek gelişmeler aranıyorsa Suriye sınırının hemen altına bakılmalıdır"

06 Eylül 2024 09:42

Halk TV yazarı Fikret Bila, bugünkü köşesinde, teğmenlerin Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demelerinin iktidar çevrelerinde rahatsızlık yarattığını söyledi. Bila, bu durumu "Oysa teğmenler bir geleneği yerine getirdiler," diyerek açıkladı ve iktidarın bu durumu "Milleti rahatsız eden eylem" olarak nitelendirmesini eleştirdi.

AKP ve MHP'nin ilk tepkilerinin ardından pozisyonlarını nasıl değiştirdiklerine işaret etti ve Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle uyumsuzluklarını eleştirdi, "Atatürk’ün ismini stadyumlardan, havaalanlarından kaldıran, kitaplardan ve milletin gönlünden silmeye çalışan birçok adım attılar," şeklinde belirtti.

Bila, Türkiye'nin içinde bulunduğu gerçek beka sorunlarına da değindi. Sığınmacı sorununu ve Suriye'nin kuzeyinde ABD desteğiyle kurulmaya çalışılan PKK devletçiliğini örnek olarak gösterdi, "Türkiye’de beka sorunu olarak görülecek gelişmeler aranıyorsa, sayıları 10 milyonu aşan sığınmacılara ve Suriye sınırının hemen altında ABD’nin desteğiyle kurulan PKK devletçiliğine bakmak gerekir," diyerek iktidarın bu konulardaki tutumunu eleştirdi ve Atatürk karşıtlığının teğmenleri hedef almasını "beka sorunu" olarak adlandırmanın yanlışlığını vurguladı. Gerçek tehditlerin bu siyasi manipülasyonların ötesinde olduğunu savundu.

"Beka sorunu" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın.