Gündem

Fikri Sağlar: Türkiye Cumhuriyeti, yüzüncü yılında İslam ülkesi haline dönüştürülüyor

06 Temmuz 2023 07:12

BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, Diyanet'in yaz Kur'an kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı ve vakıflar eliyle okullarda da açıldığını belirterek, "Dehşet verici bu haber sonrası, altını defalarca çizerek bir kez daha yazıyorum ki, emperyalizme karşı savaşmış ve aydınlanma devrimleriyle çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti niteliğine kavuşmuş Türkiye Cumhuriyeti, yüzüncü yılında bir İslam ülkesi haline dönüştürülüyor. AKP’nin 21 yıldır hedeflediği 2023 değişimi tam gaz ilerliyor" dedi. 

Sağlar, yazısında, iktidarın her adımını destekleyen muhalefetin de bir proje olduğunu kaydederek,  "Kılıçdaroğlu’nun tasarladığı değişim, CHP’yi Atatürk’ün kurduğu parti olmaktan çıkardığı, sol ilkelerden uzaklaştırdığı, evrensel hak, özgürlük ve dayanışma ideallerini unutturduğu bir noktaya taşımıştır. Bu durum CHP’yi sağcılaştırmış, Kürt ve Alevi sorunlarını çözmekten, ülkede barışı istemekten uzaklaştırmıştır.

Çünkü CHP içinde demokrasi, hukuk ve dayanışma yok edilmiştir. Tekrarlıyorum; CHP değişirse Türkiye de değişir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...