Gündem

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık çalışanına verilen cezalar mahkeme tarafından iptal edildi

04 Ağustos 2024 16:44

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Kamu Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanına verilen "görev yeri değişikliği, uyarı ve kınama cezası", sendikanın başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edildi. Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, bu kararın sağlık çalışanları için emsal niteliğinde olduğunu belirtti.

Karataş, "Sağlık çalışanlarımız, en zorlu koşullarda verdikleri mücadeleye rağmen mobbinge maruz kalmakta ve görev tanımlarının dışında çalışmaya zorlanmaktadır. Bu karar, hukuki süreçle önlerinin açılmasının önemli bir örneğidir" dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde alınan disiplin cezası ve yer değişikliği kararı, idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. Karataş, bu durumun idarecilerin baskıcı tavırlarının devam ettiğini ve personelin görev tanımının dışına çıkarılmasının bir sonucu olduğunu ifade etti. Ayrıca, sendikanın avukatı Murat Erdoğan’a destekleri için teşekkür etti.

Karataş, sağlık çalışanlarının haklarını hukuk yoluyla savunmaya devam edeceklerini ve kurumların mahkeme masraflarını karşılamasının, devletin tasarruf tedbirlerine aykırı olduğunu belirtti. Mahkeme masraflarının Fırat Üniversitesi bütçesinden karşılanmasının kendilerini üzdüğünü ekledi.