Dünya

Fransa'da cezaevi nakil aracına saldırı; 2 polis öldü, 3 polis yaralandı, bir mahkûm kaçtı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X'te yaptığı açıklamada, "Bu suçluları bulmak için her türlü imkan kullanılıyor. Talimatım üzerine birkaç yüz polis memuru ve jandarma seferber edildi" ifadelerini kullandı

14 Mayıs 2024 15:29

T24 Dış Haberler

Fransa'nın kuzeyindeki Normandiya'da Rouen kenti yakınlarında bir cezaevi konvoyuna iki araçla yaklaşan birkaç kişi tarafından saldırı düzenlendi. 

Fransız medyasında yer alan haberlere göre tutuklu ve saldırganlar daha sonra yakınlarda yanmış olarak bulunan bir araçla kaçtı. Olayda iki polis memuru öldü, üç polis memuru da ağır yaralandı. Saldırganlar aranıyor. 

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Rouen'deki bir adliyeden cezaevine nakil sırasında bir mahkûmun kaçtığını ve suç ortaklarının "ağır silahlar kullanarak cezaevi görevlilerini vurmakta tereddüt etmediğini" söyledi.

AFP haber ajansına konuşan davaya yakın bir kaynak, firari mahkûmun adının "Mohamed A" olduğunu ve 1994 doğumlu olduğunu söyledi. Fransız Le Figaro gazetesi mahkumun lakabının "La Mouche" olduğunu ve uyuşturucu ve cinayete teşebbüs suçlarından çok sayıda sabıkası bulunduğunu belirtiyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X'te yaptığı açıklamada, "Bu suçluları bulmak için her türlü imkan kullanılıyor. Talimatım üzerine birkaç yüz polis memuru ve jandarma seferber edildi" ifadelerini kullandı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da saldırı karşısında şoke olduğunu belirterek "Fransız halkı adına adaletin yerini bulması için bu suçun faillerini bulmak üzere her şey yapılıyor" diye yazdı.