Gündem

Fren yerine gaza basan sürücü, durakta bekleyen yayaya çarptı

19 Temmuz 2022 16:49

İstanbul Pendik'te, D-100 karayolu bağlantı yolu üzerinde park halinde bulunan otomobilini çalıştıran sürücünün, fren yerine gaza basması sonucunda meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. 

Kaza, Pendik Kaynarca Mahallesi D-100 karayolu bağlantı kısmında, saat 14.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; yan yol üzerinde park halinde bulunan otomobilin sürücüsü, geri geri gelmek isterken fren yerine gaza bastı. Hızla geri gelen otomobil, durakta otobüs bekleyen 1 kişiye çarptı. Kaza sonrasında geri gelmeye devam eden otomobil, D-100 karayolu ile yan yolu ayıran bariyerlere çıktı. 

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çarpmanın etkisi ile hafif şekilde yaralan yolcu, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri çevrede başka bir kaza yaşanmaması için önlem alırken, otomobil sürücüsü yaşanan kaza sonrasında şoka girdi. 

Kazaya karışan araç, olay yerinden çekici ile kaldırıldıktan sonra trafik normal seyrine döndü. 

Kazaya tanık olan bir vatandaş, ”Biz burada otobüs bekliyoruz. Bir anda hızlı bir şekilde geri geri geldi. Önce tellere vurdu. Teller de otobüs bekleyen bir kişiye çarptı. Durumu iyiydi. Bilinci açıktı, burnundan kan geliyordu. Hastaneye götürdüler. Kaza sonrası sürücü şoka girmişti, su verdik. Biraz kendine geldi. Ama çok hızlıydı ralli yapanlar gibi hızlıydı” dedi. (İHA)