Dünya

Friends yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili gözaltına alınan asistanının ifadesi ortaya çıktı: Birkaç doz ketamin vermemi istedi

İfadeye göre Perry, Iwamasa'ya “Beni büyük bir tane ile vur” dedi ve sıcak küveti hazırlaması talimatını verdi

17 Ağustos 2024 12:28

T24 Dış Haberler

ABD'de özellikle Friends dizisindeki Chandler Bing rolüyle tanınan aktör Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada aralarında aktörün kişisel asistanı ve iki doktorun da bulunduğu beş kişi gözaltına alınmış ve suçlanmıştı. Perry, asistanının polise verdiği ifade göre geçen yıl öldüğü gün kendisine birkaç doz ketamin vermesini istedi. 

TIKLAYIN | Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturmada asistanı ve doktorunun da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı

Mahkeme belgelerine göre; geçen ekim ayında Los Angeles'taki evinde jakuzide boğulmuş olarak bulunan aktör, asistanı Kenneth Iwamasa'dan sabah 08.30'da bir doz vermesini istedi. Dört saat sonra, evinde film izlerken, Iwamasa'dan kendisine bir doz daha vermesini istedi. Bundan sadece 40 dakika sonra ise Perry daha büyük bir doz vermesi için onu yönlendirdi.

İfadeye göre Perry, Iwamasa'ya “Beni büyük bir tane ile vur” dedi ve sıcak küveti hazırlaması talimatını verdi.

Gazetelere göre asistan Perry'ye dozu verdi ve işlerini halletmek üzere evden ayrıldı. Döndüğünde Perry suyun içinde yüzüstü yatıyordu.

Daha sonra Los Angeles bölge adli tabibi tarafından hazırlanan otopsi raporunda 54 yaşındaki Perry'nin “ketaminin akut etkilerinden” öldüğü ve “havuzunun ısıtılmış ucunda” boğulduğu kaydedildi.

Ketamin, depresyon tedavisinin yanı sıra genellikle eğlence amaçlı kullanılan bir anestezik. 

Perry'nin ölümüyle bağlantılı olarak Iwamasa, Mark Chavez ve Salvador Plasencia adlı iki doktor ve “Ketamin Kraliçesi” olarak bilinen Jasveen Sangha ve Erik Fleming adlı uyuşturucu satıcıları da dahil olmak üzere 5 kişi gözaltına alınmıştı. 

Polis raporlarından oluşturulan bir zaman çizelgesine göre, Perry'nin son günleri uyuşturucu arayışının artmasıyla noktalandı. Federal savcılar, suçlanan beş kişinin “kendilerini zenginleştirmek için Perry'nin bağımlılığından faydalandıklarını” iddia ediyor.

Kolluk kuvvetleri, Perry'nin ketamine giderek daha fazla bağımlı hale geldiğini ve yerel bir kliniğe yaptığı talebin reddedilmesinin ardından yasadışı satıcılara yöneldiğini söyledi.

Raporlar, Perry'nin bağımlılığının hayati tehlike arz eder hale geldiğine dair işaretleri detaylandırdı.Daha önce birkaç kez bilinci kapalı halde bulunmuş ve bir dozdan sonra konuşma veya hareket etme yeteneğini kaybettiği gözlemlenmişti. 

Iwamasa'nın ifadesine göre, işinin bir parçası da Perry'nin doktor randevularını koordine etmek ve ilaçlarını almasını sağlamaktı. Iwamasa ilaçların kaynağı olarak Plasencia ile tanıştırıldığını söyledi.

Mahkeme belgelerine göre Plasencia bir noktada davada suçlanan diğer doktor Chavez ile Perry'den ne kadar para kazanabileceklerini tartışmış; Plasencia, Chavez'e “Bu moronun ne kadar ödeyeceğini merak ediyorum” diye mesaj atmıştı. 

Savcılar Chavez'in sahte reçeteyle 22 şişe ketamin ve ketamin pastili temin ettiğini iddia ediyor