Gündem

Furkan Bölükbaşı'nın tepki çeken Atatürk paylaşımı hakkında suç duyurusu

14 Ağustos 2024 19:40

Son olarak Google'daki arama geçmişinde cinsel içerikli film arattığı iddiasıyla gündeme gelen Bölükbaşı'nın Atatürk paylaşımı tepki topladı. 

Daha önce milli voleybolcu Ebrar Karakurt'la yaşadığı 'Lavuk' polemiğiyle dikkat çeken Bölükbaşı, son olarak Google'daki arama geçmişinde cinsel içerikli film arattığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Cinsel içerikli film aratıldığının görüldüğü iddiası sosyal medyada çok konuşulurken Bölükbaşı yaptığı açıklamada "Böyle ucuz numaralara başvurulması hala tuhaf. Hayatımda böyle bir şey seyretmedim. Zaten yayın yaptığımız bilgisayarı yeni aldık, bir haftadır kullanıyoruz. Yayınlar dışında açmadık bile. Fakat mesleğim gereği pek çok ortak bilgisayarda Google hesabımla oturum açtım. Bu ortak bilgisayarları benden başkaları da kullanıyordu" ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı'na yönelik eleştiriler ise devam ederken, bazı sosyal medya kullanıcıları 'link at' diyerek Bölükbaşı'nı etiketleyen paylaşımlar yaptı.

TIKLAYIN - Furkan Bölükbaşı'ndan 'porno' açıklaması: Hayatımda seyretmedim

Atatürk paylaşımı tepki çekti

Gelen tepkiler sonrası Bölükbaşı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Florya sahilinde denize girdiği ve etrafında toplanan vatandaşlarla birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşarak "Link" diye yazdı. Bölükbaşı'nın söz konusu paylaşımına tepki geldi. Sosyal medyada "FurkanBölükbaşıTutuklansın" etiketi Trend Topic listesine girdi. Bölükbaşı'na çok sayıda 'Haddini bil' yorumu geldi.

Suç duyursunda bulunuldu

Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımının ardından Avukat Çağdaş Çelik savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Çağdaş Çelik, “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet”, “Kişinin Hatırasına Hakaret”, “Suçu ve Suçluyu Övme”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından Furkan Bölükbaşı'nın cezalandırılmasını talep etti.