Spor

Galatasaray'ın yeni transferi Batshuayi: En başarılı kulübün renklerini giymekten mutluyum

Sarı-kırmızılı takımın, 3 sezonluk anlaştığı Batshuayi'den ilk açıklama geldi

01 Temmuz 2024 19:06

Galatasaray Michy Batshuayi ile anlaştığını resmen duyurdu. Sarı-kırmızılı takım, oyuncuya sezonluk 3 milyon euro ücret ödeneceğini açıkladı. Transferin üzerine Batshuayi'den ilk açıklama geldi.

Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Batshuayi, Galatasaray formasıyla da sahaya çıkarak İstanbul’un üç büyük takımında birden oynayan ilk yabancı futbolcu olacak.

Fenerbahçe'de iki sezon boyunca 75 maça çıkan Batshuayi, 44 gol attı ve 5 asistlik performans sergilemişti.

Galatasaray'ın yaptığı transfer açıklamasında yer alan ifadeler şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Michy Batshuayi-Atunga ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2024-2025 sezonu için 1.500.000 euro, 2025-2026 sezonu için 1.000.000 euro, 2026-2027 sezonu için 500.000 euro tutarında imza ücreti ödenecek buna ek olarak olup her bir futbol sezonu için net 3.000.000 euro sezonluk ücret ödenecektir."

Batshuayi'den ilk açıklama

"Sevgili taraftarlar,

Yaklaşık 3 yıl önce; büyüleyici İstanbul'un heyecan verici semalarına doğru uçmaya karar verdim.

Bazıları buraya kariyerimin alacakaranlığında geldiğimi düşünmüş olabilir. Bana gübenen kulüpler ve taraftarların desteği sayesinde golcü pelerinimi yeniden giydim, rekabetçi bir ligde yeniden gelişmek için ihtiyacım olan tutkuyu ve ışığı buldum.

Ocak ayında geleceğim hakkında karar verme hakkına sahip olunca, bir haber bekledim. Niyetten şüphem olmasa da, eylemin sesi, söylemden çok çıkar.

Bu durumdan ötürü, yeni bir meydan okumaya yol alma zamanı geldi. Kararım; Galatasaray camiasına katılmak ve Süper Lig ile İstanbul şehirlerine bağlılığıma devam etme yönünde oldu.

Kararımın ve imzamın getirdiği ağırlığın farkındayım. Dik duruyorum ve gururluyum. Kim olduğumu ve nereden geldiğimi unutmuyorum. Ama nereye gideceğimi de çok iyi biliyorum.

Kalbimde önemli bir yere sahip bu şehirde kalmaktan, en başarılı kulübün renklerini giymekten mutluyum. Ve bu başarı geleneğinin sürmesi için her şeyi yapacağım.

Batsman Rams Park'ta, yakında tüm ekranlarda!"