Spor

Galatasaray'dan sağ bek için transfer hamlesi

Sarı-kırmızılılar transferlerde defans öncelikli olarak hareket ediyor

11 Haziran 2024 16:42

Transferler konusunda adımlarını hızlandıran Galatasaray, ilk olarak savunmaya takviye yapacak. Sağ bek oyuncusu arayışında olan takım, listelerin ön sıralarında bulunan Lorenz Assignon ile ilgileniyor. Okan Buruk'un öncelikli olarak ifade ettiği sağ bek için Lorenz Assignon ile görüşülüyor.

Assignon için görüşmeler sürüyor

Geçtiğimiz sezon devre arasında görüşülen fakat Burnley'e kiralık olarak gitmeyi tercih eden Fransız  futbolcu için görüşmeler sürüyor. Bonservisi Rennes'te bulunan Lorenz Assignon için Galatasaray, 6 milyon euro'luk bütçe ayırdı. Fakat 2027 yılına kadar kontratı devam eden 22 yaşındaki genç oyuncu için Fransız ekip, 10 milyon euro talep ediyor.

36 maçta; 3 gol, 4 asist

Assignon, sağ bek mevkii dışında merkez orta sahanın sağ kanadında da görev alabiliyor. 36 resmi maçta forma giyme imkanı bulan Fransız oyuncu, sezon boyunca 3 gol attı, 4 asist yaptı.

Farklı isimlerle de görüşülüyor

Teknik direktör Okan Buruk'un raporu üzerine defans odaklı transferler gerçekleştirecek sarı-kırmızılılar; Assignon dışında, Jonathan Clauss ve Aaron Wan-Bissaka ile de görüşüyor. (Kaynak: Fotomaç)