Spor

Galatasaray, Dries Mertens ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak

01 Mayıs 2024 11:14

Galatasaray, Dries Mertens ile yeniden anlaşma sağladı. Bu sezon sergilediği etkileyici performansla zamanı geri almış gibi görünen tecrübeli futbolcu, Sarı-Kırmızılı takımdan gelen teklifi kabul etti. 36 yaşındaki yıldız, sezon sonunda bir yıllık yeni sözleşmeye imza atacak.

Jübileden vazgeçti

Galatasaray ile ikinci şampiyonluğunu kovalayan Dries Mertens, kulüple yola devam etme kararı aldı. Geçen sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzalayan ve bonservis bedeli ödenmeyen Mertens, bu sezon futbolu bırakmayı düşünüyordu. Ancak sergilediği üstün performans sonrası jübile planlarını rafa kaldırdığını açıkladı. Galatasaray Yönetimi de tecrübeli hücumcuyla 1 yıl daha devam etme isteğini bildirdi.

Sezon performansı

Sabah'ın aktardığına göre, Mertens, 36 yaşında olmasına rağmen sahada gösterdiği performansla Galatasaray'ı sırtlamaya devam ediyor. Sezon sonunda kararını vereceğini belirten futbolcu, Galatasaray yönetimiyle prensipte anlaşmaya vardı. Yönetimin, "Bir yıl daha oyna, sonra teknik ekibe katıl" teklifine olumlu bakan Mertens, 2024-2025 sezonunda da sarı-kırmızılı formayı giyecek. Deneyimli oyuncu, son 6 lig maçında 7 asist ve 2 golle toplam 9 gole doğrudan katkı sağladı ve bu sezon toplamda 9 gol, 13 asistlik bir performans sergiledi.

Okan Buruk'u önerdi

Adana Demirspor maçının ardından 2 günlük izin alan Mertens, Napoli'ye gitti. Şehrin efsane futbolcularından olan Belçikalı yıldız, her ziyaretinde büyük ilgi görüyor. İtalyan basınına göre Mertens, teknik direktör arayan Napoli Kulübü'ne Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk'u önerdi ve onu takip etmeleri gerektiğini ifade etti.