Gündem

Garda ölü bulunan yüksek lisans öğrencisi Mert Çokluk TBMM gündeminde

CHP'li Erkan Aydın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Mert Çokluk'un işkenceye uğradığını belirtti

18 Ekim 2019 20:56

Almanya'nın Nürnberg kentindeki garda cansız bedeni bulunan yüksek lisans öğrencisi Mert Çokluk'un şüpheli ölümü, TBMM gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle mecliste soru önergesi verdi.

CHP'li Aydın, 5 Ekim'de Almanya'nın Nürnberg kentinde cansız bedeni bulunan ve vücudunda darp ile işkence izleri olduğu ileri sürülen Çokluk'un ölümüyle ilgili Meclise soru önergesi verdi.

Bursa milletvekil soru önergesinde, "Bursa ili Orhangazi ilçesinde ikamet eden ODTÜ mezunu Mert Çokluk yüksek lisans eğitimi yaptığı Almanya'nın Nürnberg kentinde ölü olarak bulundu. Çokluk hayatını kaybetmeseydi yakın zamanda Hollanda'da doktorasına başlayacaktı. Başarılı öğrencinin vücudunun çoğu yerinde kırık olduğu, ayak tırnağının birinin de söküldüğü tespit edildi. Bir başka ifadeyle Türk öğrencinin işkence gördüğü belirlendi. Ayrıca öğrencinin bilgisayarı ve telefonun da kayıp olduğu bildirildi" dedi. (DHA)