Gündem

Garo Paylan'a hakaretten yargılanan sanığa para cezası

Eski HDP Milletvekili Garo Paylan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Erdal Ö.'ye 7 bin 80 TL para cezası verildi

30 Mayıs 2024 16:53

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Garo Paylan'ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımın altına hakaret içeren mesaj yazan Erdal Ö.'nün yargılandığı davada karar çıktı. 

Kayseri'de yaşayan Erdal Ö. hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak, 'Kamu görevlisine sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

''Karar verildi''

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına müşteki Garo Paylan ile tutuksuz yargılanan sanık Erdal Ö. katılmadı. Erdal Ö. ilk duruşmada verdiği ifadesinde, söz konusu sözleri Paylan'a yönelik söylemediğini belirterek, "Sosyal medyada müştekinin fotoğrafının altında V.K. isimli başka bir sosyal medya kullanıcısı ile bir sürtüşmem oldu. V.K. bana bazı küfürler yazdı. Ben Garo Paylan'ın konuşmasına ya da kişiliğine bir yorumda bulunmadım. V.K.'nin yorumuna karşılık söz konusu ifadeleri kullandım" dedi.

Mahkeme hakimi, sanık Erdal Ö.'yü, 'Kamu görevlisine sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 354 adli gün karşılığı 7 bin 80 TL para cezasına çarptırdı. Hâkim, sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezanın hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. (DHA)