Gündem

Gazeteci Kerem Kırpaç: AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından darbedildim

27 Temmuz 2022 00:09

Şanlıurfa’da gazetecilik yapan Kerim Kırpaç; HDP Birecik İlçe Örgütü'nün, 2 yıl önce heyelan düştüğü için kapatılan Birecik Halfeti Kültür Yolu'nda yapılan çalışmaların tamamlanmamasından kaynaklı 23 Temmuz'da düzenlediği basın açıklamasını haberleştirmesi üzerine AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından darbedildiğini açıkladı.

Evrensel'de yer alan habere göre; konuya dair sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Kırpaç, açıklamasında "Mahmut Mirkelam tarafından kalabalık ortam içerisinde elime sopa ile vurarak, kişisel onurum ve mesleki onurum ziyadesiyle zedelenmiştir" ifadelerini kullandı. 

Kırpaç, şu açıklamayı yaptı: 

"Ben Kerim Kırpaç, Yerel Basın mensubu olarak Birecik ilçesinde görev yapmaktayım. Başta belirtmek isterim ki; hiçbir siyasi fraksiyon ile irtibat ve iltisakım yoktur. Gazetecilik kimliğim ile Şanlıurfa Birecik ilçesinde 15 yıldır Tarafsız Gazetecilik minvalinde mesleki hayatımı sürdürmekteyim. En ağır şartlarda dahi aralıksız çalışmalarıma devam ettim.

Bundan kısa zaman önce yapmış olduğum farklı bir haber dolayısıyla Birecik Belediye Başkanı Sn. Mahmut Mirkelam tarafından kalabalık ortam içerisinde elime sopa ile vurularak, kişisel onurum ve mesleki onurum ziyadesiyle zedelenmiştir. Sessiz kaldım. Sonrasında farklı bir siyasi partinin (HDP) basın açıklaması haberini yaptığım için 25.07.2022 tarihinde Sn. Mahmut Mirkelam tarafından tokatlandım. Aynı zamanda ağza alınmayacak şekilde aile efradımı da içine alarak beni rencide etmiştir. Ben basınım, basının kalemi kırılamaz. Aynı zamanda engelli bir bireyim, epilepsi hastasıyım. Uğradığım haksızlığı şiddetle kınıyorum. Tüm kamuoyuna duyurulur." 

Mezopotamja Ajansı'nın telefonla ulaştığı Kırpaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı teyit ederek, şiddete maruz kaldığını belirtti. Kırpaç, yaptığı açıklamaya ek olarak başka bir açıklama yapmayacağını ifade etti.