Dünya

Gazzeli yetkililer: İsrail, Filistinlilerin sığındığı BM okulunu vurdu, onlarca ölü var

06 Haziran 2024 07:18

T24 Dış Haberler

Gazze'de Hamas'ın yönettiği medya ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan El Nuseyrat'ta yerinden olmuş insanların sığındığı bir Birleşmiş Milletler okulunu vurarak 27 kişiyi öldürdüğünü ve onlarca insanı yaraladığını bildirdi. 

Yapılan açıklamada İsrail'in "insanlığı utandıran, korkunç bir katliam yaptığı" ifade edildi. Filistin haber ajansı WAFA da yönetimin sayısını geçerek 32 kişinin öldürüldüğünü ifade etti. Sağlık Bakanlığı, saldırının ardından henüz kesin bir sayı vermedi. 

X platformunda Filistinli gazeteciler tarafından paylaşılan görüntülerde Deyr El Balah'taki Aksa Hastanesi'nin dışında sıralarca yerleştirilmiş cesetler ve yerlerde tedavi gören çocuklar görüldü. 

İsrail ordusu, El Nuseyrat'ta bir okulu vurduklarını doğrulayarak, buraya 7 Ekim saldırısında yer alan Hamas mensuplarının sığındığını öne sürdü. İsrail, saldırıda "yakın gelecekte saldırı düzenlemeyi planlayan teröristleri öldürdüklerini" iddia etti. 

İsrail'in okul saldırısı, çarşamba günü İsrail ordusunun Gazze'nin merkezinde Hamas'a yeni bir operasyon gerçekleştireceğini söylemesinden sonra gerçekleştirildi. 

Sınır Tanımayan Doktorlar, salı gününden bu yana, ağır İsrail saldırıları nedeniyle Aksa Hastanesi'ne çoğu çocuk ve kadın, 70 ölü ile 300 yaralı getirildiğini söyledi. 

El Aksa Hastanesi, Gazze'de hala faaliyet gösteren son hastanelerden biri. Çarşamba akşamı hastane jeneratörlerinden birinin bozulduğunu, bunun da hastaların tedavisini zorlaştırabileceğini ifade etmişti.